Canada cumpără rachete navale SM-2 Block IIIC

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzare de echipamente militare către Guvernul Canadei, respectiv rachete Standard Missile 2 (SM-2) Block IIIC și echipamentele aferente, pentru un cost estimat de 500 de milioane de dolari. 

Guvernul Canadei a solicitat cumpărarea a 100 de rachete Standard II (SM-2) Block IIIC și 100 de sisteme de lansare verticală MK 13 (VLS). În preconizata vânzare sunt introduse și echipamentele de manipulare și încărcare/descărcare a rachetelor; piese de schimb aferente; echipamente și sprijin pentru instruire; suport tehnic și logistic. Costul total estimat al programului este de 500 de milioane de dolari, se arată în documentul Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii trimisă Congresului SUA pentru aprobare.

Această vânzare propusă va sprijini politica externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea capacității militare a Canadei, un aliat NATO care este o forță importantă pentru asigurarea stabilității politice și a progresului economic și un contribuitor la acțiuni militare, menținerea păcii și umanitare în întreaga lume.

Rachetele SM-2 Block IIIC vor fi instalate pe cele 15 nave de suprafață, asigurându-și capacitatea de a opera alături de forțele navale americane și aliate împotriva întregului spectru de amenințări navale.

Principalul contractor american va fi Raytheon Missiles and Defense. Orice acord de compensare va fi definit în negocierile dintre cumpărător și contractant se mai arată în document.

Citește și: Canada are de ales între F-35, F/A-18 Super Hornet și Gripen. Se anunță o luptă strânsă pentru miliardele canadienilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel