Canada are de ales între F-35, F/A-18 Super Hornet și Gripen. Se anunță o luptă strânsă pentru miliardele canadienilor

Canada a demarat un amplu proces prin care va înlocui avioanele CF-18 Hornet.

Potrivit ministrului Apărării al Canadei, țara sa intenționează să achiziționeze 88 de avioane în acest program de înzestrare. Canada le-a solicitat ofertanților și implicarea industriei naționale de apărare în procesul de achiziționare al noilor aeronave.

Canada va alege între trei giganți care au mai rămas în competiție în acest moment: Lockheed Martin cu F-35, Boeing cu F/A-18 Super Hornet și suedezii de la Saab cu Gripen.

Bătălia va fi una aprigă în contextul în care estimarea contractului este de aproximativ 15 miliarde de dolari. 

DefenseRomania a abordat subiectul anul trecut, amintind că britanicii au retras din competiție Eurofigter, asta după ce în 2018 Franța a retras și ea din competiție avioanele Rafale, în urma unor modificări aduse de către Canada. Potrivit presei de specialitate, favorit în competiție este F-35.

De precizat că în programul F-35, Canada este implicată. Cu toate că nu a oferit nicio garanție că ar urma să achiziționeze aeronavele, Guvernul de la Ottawa a aprobat în luna mai alocarea a 70,1 milioane USD, ca parte a investiţiei militare pe care Canada o face în programul de dezvoltare a avionului de vânătoare F-35 Lightning II.

Potrivit celor de la Defense News, în competiție ar putea rămâne doi constructori, o decizie urmând să fie luată până în primăvara anului 2021. În orice caz, marele câștigător va fi anunțat în 2022. Canada dorește ca livrările să înceapă în 2025.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel