Calendarul pentru 2024 al veteranilor FSB șochează cu imaginea unui soldat rus în fața Capitoliului american în flăcări

Cătălin Costea |
Data publicării:

Propaganda rusă continuă să ne uimească cu forme de manifestare tot mai nuanțate și neașteptate. Un calendar neoficial creat în sprijinul veteranilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) oferă o viziune extremă a perspectivei ruse pentru 2024.

De la bicepșii președintelui Vladimir Putin care se ondulează sub un tricou negru strâns, până la un soldat rus care asaltează Capitoliul din SUA, nu există limite ale imaginației folosite pentru acest calendar.

În celelalte imagini ale sale, care romantizează puternic armata rusă, pot fi văzuți militari ținând în brațe copii, femei și chiar pe iubitul personaj rus de desen animat Ceburașka.

În spatele unei exprimări artistice pretinse, conținutul calendarului relevă imaginea puternic militarizată, pro-război, care modelează perspectivele societății ruse într-un moment când relațiile cu Occidentul sunt la un nivel minim din cauza războiului din Ucraina.

Calendarul, care este comercializat de o organizație de sprijinire a veteranilor FSB, se vinde cu 5.228 de ruble (57,92 USD) pe Ozon, una dintre cele mai mari piețe online din Rusia.

„Ideea calendarului îi aparține lui Nikolai Guryev, președintele Fundației pentru Sprijinul Veteranilor a Direcției de Operații Speciale „S”, veteran al Direcției „S” (Smerch) TsSN FSB din Rusia”, a declarat Roman Korsuvorov, vicepreședintele grupului de veterani grăniceri din cadrul FSB din regiunea Krasnodar.

Guryev însuși a făcut o declarație cuprinzătoare, referitoare la calendar, aproape la fel controversată ca imaginile publicației.

“Proiectul patriotic Calendar pentru 2024, Fundația „S” și revista FSB câștigă avânt la scară globală. Publicul mondial încearcă să înțeleagă și să descrie în toate modurile posibile fiecare pagină a calendarului.

Am fost foarte impresionat de imaginea liderului nostru V.V. Putin ca lider puternic al Rusiei, ca spirit mondial de putere, înțelepciune și bunătate. Pe el se află emblemele departamentului „S” al TsSN FSB al Rusiei. Aceasta este creația lui și una foarte reușită. Asta a fost ideea și a funcționat.

Lumea a fost foarte captivată de o altă pagină a calendarului, unde un luptător rus din departamentul „S” al TsSN FSB al Rusiei apare pe fundalul Capitoliului în incendiu, iar o dronă kamikaze „Lancet” zboară spre Capitoliu. Aparent, acest lucru a speriat atât de mult publicul occidental încât într-o clipă calendarul pentru 2024 a devenit știre mondială.

Calendarul conține doar desene bune care nu sunt „profeții”. Există și un luptător cu o fată, un copil, o Ceburașka. Sunt imagini care reprezintă legătura dintre generații. Toate pozele bune au fost dezvoltate de echipa prietenoasă a revistei FSB. Iar eu, în calitate de căpitan al departamentului, ca patriot, ca persoană devotată patriei și președintelui său, am decis să adaug puține „stafide”. Am vrut să transmit publicului că avem o țară puternică și un lider puternic. Că Statele Unite, mai devreme sau mai târziu, vor termina jocul și că asta se poate întâmpla cu această țară minunată din cauza celor care o gestionează atât de incompetent. Sunt încântat că mass-media mondială discută acum despre creația mea cu un sfincter strâns-strâns. Lasă-i să se uite la pozele din calendar și să-și imagineze ce s-ar putea întâmpla dacă un urs rus ar fi adus până la punctul de a fi meschin. În concluzie, aș vrea să repet cuvintele legendare ale unui pilot. Cuvintele lui au fost: „Fă cunoștință, tată!”, dar o voi schimba puțin și voi spune asta: „Frică, tată!”, a declarat Nikolai Guryev.

Imaginile din calendar au apărut pentru prima dată în presa britanică, în tabloidul Daily Mail. Cel mai probabil, jurnaliştii britanici au decis să plătească pentru a cumpăra această exclusivitate, dar nu au făcut public de unde și cum au obținut-o.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel