Cadou din partea SUA pentru Grecia: 1.200 de blindate de tip M1117. Valoarea donației se va ridica la 1 miliarde de dolari

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite au livrat primul lot de 44 de vehicule militare blindate de tip M1117, dintr-un total de 1.200, către Forţele Armate Elene. Aceste vehicule militare au fost livrate în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi la Atena, relatează cotidianul elen Kathimerini.

Potrivit mass-mediei elene, cele 1.200 de vehicule militare blindate de tip M1117 au fost oferite gratuit de armata SUA în cadrul programului Excess Defense Articles.

’’Amenințările cu care se confruntă în regiunea Evros, în Marea Egee și în Marea Mediterană de Est, ne obligă să fim în permanență în alertă și să ne menținem capacitatea de descurajare la un nivel ridicat'', a precizat Nikos Panagiotopoulos.

Când va fi finalizat întreg transferul celor 1.200 de vehicule militare M1117 către armata elenă, valoare donaţiei americane se va ridica la aproape un miliard de dolari.

Ambasadorul SUA în Grecia, Geoffrey Pyatt, a precizat că cele 44 de vehicule militare sunt doar o mică ’’degustare’’ dintr-un transfer foarte mare de 1.200 de vehicule blindate de tip M1117.

Alte 400 vor fi livrate la începutul anului viitor, în 2022, a mai spus ambasadorul Geoffrey Pyatt, precizând că o echipă a armatei elene a călătorit deja la depozitul armatei americane Sierra, în luna octombrie, pentru a identifica alte 400 de vehicule militare M1117 pe care SUA să le livreze către Grecia.

Acesta este un transfer pe care armata SUA îl face și pe care Congresul SUA l-a aprobat, care reflectă angajamentul Washingtonului de a continua să construiască o relaţie solidă cu Atena.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel