C-27 J Spartan și C-130 Hercules, misiune încheiată în Grecia. Aeronavele românești, în țară

Cristina Alexandrescu / 28 iul 2018 / 14:37

Aeronavele Forțelor Aeriene Române au încheiat misiunea în Grecia.

Cele două aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, care au decolat în data de 25 iulie, cu destinația Atena, pentru a acționa în sprijinul forțelor de intervenție din Grecia, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile, și-au încheiat misiunile.

Cele două aeronave au aterizat pe Aeroportul Otopeni sâmbătă, 28 iulie, în jurul orei 14.00.

Aeronava C-27 J Spartan a efectuat, în perioada 24-27 iulie, pe timpul dislocării în Grecia, misiuni de stingere a incendiilor, conform planificării Centrului de coordonare elen, în regiunile Attica și Insula Creta.

Cele două aeronave militare au fost deservite de un detașament de aproximativ 20 de militari - piloți, personal navigant și personal auxiliar, sub comanda căpitanului-comandor Florin Ianculescu.

Armata României a intervenit în sprijinul autorităților de la Atena în gestionarea situațiilor de urgență din zonele afectate de dezastrele naturale, ca urmare a solicitării autorităților elene transmisă prin portalul informațional CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy