Bulgaria a decis să-și modernizeze tancurile T-72 cu implicarea industriei naţionale de apărare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul bulgar al Apărării, Dimitar Stoianov, a declarat săptămâna trecută, în timpul unei vizite efectuate la poligonul militar Novo Selo, că modernizarea tancurilor T-72 ale Forţelor Terestre Bulgare va fi finalizată până la sfârșitul lunii aprilie 2023. Stoianov a mai precizat că se aşteaptă ca sistemele de comandă și comunicaţii, necesare programului de modernizare, să fie livrate în curând. Astfel, Bulgaria intenţionează să prelungească durata de viaţă pentru tancurile T-72 până în anul 2030.

Tancurile bulgare T-72M1 sunt în prezent supuse unui proces de modernizare desfășurat în baza unui contract semnat cu compania de stat TEREM-Holding, în decembrie 2020. În cadrul acestui program, 44 de tancuri T-72M și trei vehicule de luptă blindate amfibii multifuncționale MT-LBu urmează să fie modernizate la un cost total de aproximativ 78,7 milioane de leva, potrivit BTA.bg.

Termenul de finalizare a fost stabilit pentru 2021-2022. Anterior, în perioada 2019-2020, uzină a reparat 13 tancuri care urmau să fie modernizate.

Modernizarea include instalarea unui nou sistem de control al focului TIFCS de la Elbit Systems, înlocuirea vizorului de noapte original 1K13 cu un TIFCS-GS de zi-noapte, care include, de asemenea, un telemetru laser cu o rază de acțiune de până la 9 km.

Compania israeliană a instalat pe un tanc T-72M1 un sistem defensiv cu alertare la iluminare laser Elbit Systems E-LAWS. În plus, se are în vedere și instalarea unor sisteme moderne de comunicare și creșterea nivelului de protecție a echipajului tancului T-72M1.

Ministrul bulgar al Apărării, Dimitar Stoianov, a explicat că modernizarea echipamentelor militare este un proces pe termen lung, care necesită îmbunătățirea sistemelor de armament pentru a răspunde cerințelor moderne de desfășurare a operațiunilor de luptă.

,,Mă aștept să primim cât mai curând posibil echipamentele de comunicații și informații necesare pentru a încheia un contract de modernizare pentru tancul T-72, până la sfârșitul lunii aprilie 2023 și să ne gândim la următoarea etapă de îmbunătățire a acestora", a declarat ministrul bulgar al Apărării.

În total, vor fi modernizate 44 de tancuri, dintre care 40 pentru Forțele Terestre și patru pentru Academia Militară Națională Vasil Levski. În cele din urmă, numărul de tancuri T-72M1 aflate în curs de modernizare urmează să fie extins.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel