Bulgaria pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina

Stand de prezentare cu arme al companiei bulgare Arsenal. Sursa Foto: HEMUS-Defence.
Stand de prezentare cu arme al companiei bulgare Arsenal. Sursa Foto: HEMUS-Defence.

Guvernul bulgar pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în conformitate cu solicitările ucrainene și cu resursele disponibile, a declarat Todor Tagarev, ministrul apărării din Bulgaria.

 

 

În ceea ce privește volumul asistenței acordate, acesta va fi același ca şi până acum. "Scoatem din depozite ceea ce este în stare bună și întotdeauna se pune problema costului, la ce anume ne referim și cum se calculează acest cost", a declarat Tagarev.

În același timp, el a precizat că, în prezent, nu se discută problema furnizării de echipament militar de bază.

De asemenea, ministrul bulgar al Apărării nu a fost de acord cu președintele bulgar Rumen Radev, care a calificat drept o greșeală inițiativa viitoarei aderări a Bulgariei la demersul U.E de a furniza Ucrainei mii de proiectile de artilerie.

"Este vorba despre investiții, investiții europene, extinderea capacității și modernizarea industriei noastre de apărare. Anterior am ratat o astfel de oportunitate, deoarece comisarul Thierry Breton a venit mai întâi în Bulgaria, dar apoi s-a dus în alte țări, iar noi am spus că nu avem nevoie", a adăugat ministrul.

Marți, președintele bulgar Rumen Radev s-a opus aderării țării sale la inițiativa Uniunii Europene de a furniza Ucrainei obuze de artilerie pentru a respinge agresiunea militară rusa.

Președintele bulgar a declarat că războiul din Ucraina este în curs de escaladare. "Am susținut atât în Bulgaria, cât și la Bruxelles, că țara noastră nu ar trebui să intervină prin furnizarea de arme pentru războiul din Ucraina. Nu aceasta este calea prin care putem pune capăt acestui conflict", a adăugat Radev.

Problema furnizării de proiectile către Ucraina a provocat o dispută între Radev și premierul bulgar Nikolai Denkov, care consideră că Bulgaria ar trebui să își respecte obligațiile.

Anterior, Bulgaria și-a mai exprimat disponibilitatea de a transfera MiG-29 Ucrainei doar în schimbul unor avioane noi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel