BULGARIA | F-16. Bulgarii au oficializat achiziția și au anunțat când ajung primele avioane

Tudor Curtifan / 31 iul 2019 / 11:08

După ce președintele bulgar Rumen Radev s-a opus achiziției avioanelor F-16 de către Bulgaria, Parlamentul de la Sofia a blocat veto-ul președintelui.

În cursul zilei de ieri contractul cu SUA a fost oficializat. Decizia de a achiziționa 8 noi avioane F-16 Block 70 din Statele Unite a fost promulgată State Gazette (n.r. - echivalentul Monitorului Oficial din România), potrivit BulgarianMilitary care citează televiziunea națională din țara vecină.

De asemenea, a fost promulgat contractul de cooperare industrială, precum și modificările care vor fi operate la bugetul de stat pentru a putea fi achitată tranzacția. Bulgaria va trebui să înceapă să efectueze plățile, potrivit contractului, până la 5 septembrie 2019. 

 

Când vor ajunge cele opt F-16 sub comanda Bulgariei

 

Cele opt avioane F-16 vor fi aparate noi și vor fi livrate de Lockheed Martin pentru suma de aproximativ 1,12 miliarde de euro.

Potrivit datelor oficiale, primele patru F-16 vor ajunge sub comanda Sofiei în 2023, iar mai apoi următoarele avioane F-16 vor fi livrate Bulgariei în 2024.

Achiziționarea celor opt avioane F-16 Block 70 va fi cea mai mare achiziţie făcută de Armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani. 

CITEȘTE ȘI: Bulgaria, cale liberă pentru F-16. Parlamentul a respins veto-ul președintelui Radev

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy