Bulgaria, cale liberă pentru F-16. Parlamentul a respins veto-ul președintelui Radev

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Parlamentul din Bulgaria a respins veto-ul președintelui Rumen Radev privind blocarea achiziției avioanelor americane F-16.

Parlamentul Bulgariei a respins veto-ul președintelui Radev cu 128 de voturi din cei 204 deputați prezenți, informează BulgarianMilitary.

În cursul zilei de marți, preşedintele bulgar Rumen Radev a respins prin ratificarea contractelor asupra unei legi privind achiziţionarea a opt avioane de luptă americane F-16 Block 70, adoptată de Adunarea Naţională. Președintele bulgar Rumen Radev și-a motivat decizia de a bloca programul F-16 prin veto din cauza preţului prea mare, o lipsă de echipament şi un deficit bugetar în creştere.

Guvernul bulgar a decis să cumpere opt avioane de vânătoare F-16 noi de la compania americană Lockheed Martin, la preţul de 1,256 miliarde de dolari (1,12 miliarde de euro). Acordul privind F-16 se referă la şase aparate cu un loc şi două cu două locuri, urmând să fie livrate până în 2023. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel