Lockheed Martin a început producţia avioanelor F-16 Block 70 pentru Bulgaria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul Statelor Unite ale Americii a acordat companiei Lockheed Martin un contract în valoare de 512 milioane de dolari pentru a începe producţia celor opt avioane F-16 Block 70 pentru Bulgaria.

Proiectul va fi finalizat până la 31 ianuarie 2027, spune Departamentul Apărării al SUA într-un comunicat de presă, citat de publicaţiile FlightGlobal şi Defense World.

Bulgaria a plătit, în august 2019, Agenției pentru Cooperare de Apărare și Securitate a SUA 1,2 miliarde de dolari pentru opt avioane de vânătoare F-16 Block 70. În medie, fiecare avion va costa statul bulgar 150 de milioane de dolari, dar are cele mai noi dotări disponibile pe acest tip de avion.

Cu acest pas, partea bulgară și-a îndeplinit angajamentul în cadrul contractelor pentru achiziționarea aeronavelor de luptă F-16 pentru Forțele Aeriene Bulgare.

Există două modalităţi principale prin care guvernele străine achiziţionează armament de la companiile americane: vânzări comerciale directe, negociate între un guvern şi o companie, şi vânzări militare externe (Foreign Military Sales - FMS), în cadrul cărora un guvern străin lucrează cu Pentagonul cu privire la un posibil contract. Ambele au nevoie de aprobarea Guvernului SUA. Bulgaria a ales FMS, adică să plătească o sumă de bani în avans.

Pachetul de vânzări militare externe (FMS) către Bulgaria include șase aeronave F-16 Block 70 cu simplă comandă şi două aeronave F-16 Block 70 cu dublă comandă.

Potrivit producătorului, compania americană Lockheed Martin, Block 70/72 este versiunea cea mai nouă și cea mai avansată a acestui avion de vânătoare, având o durată de viață cu 50% mai mare decât a versiunilor anterioare și poate fi operațional până în 2070 și chiar după, adică cel puțin 50 de ani de acum înainte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel