Bradley și Marder. SUA și Germania anunță că vor trimite vehicule militare blindate în Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bradley, Sursa Foto: U.S. Central Command
Bradley, Sursa Foto: U.S. Central Command

Un nou pachet de arme americane va ajunge în perioada următoare în Ucraina.

Joe Biden și omologul său german Olaf Scholz au convenit să trimită vehicule de luptă de infanterie.

Astfel, noul pachet al SUA de arme pentru Ucraina va include aproximativ 50 de vehicule de luptă Bradley, iar costul acestuia va fi de aproximativ 2,8 miliarde de dolari.

„Statele Unite intenționează să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, iar Germania intenționează să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie Marder”, a declarat Casa Albă într-un comunicat joi.

Potrivit unuia dintre oficiali, aproximativ 800 de milioane de dolari din pachetul total de 2,8 miliarde de dolari au venit din programul de „Finanțare militară străină” pentru a ajuta Ucraina să cumpere arme.

Restul fondurilor vine prin mecanismul Presidential Drawdown Authority (PDA), care permite președintelui Statelor Unite să transfere rapid bunuri de apărare, cum ar fi Humvee, camioane și muniții, fără aprobarea Congresului, ca răspuns la o situație de urgență.

Vehiculul de luptă al infanteriei Bradley a fost folosit de armata SUA de la mijlocul anilor 1980 ca vehicul principal pentru transportul trupelor pe câmpul de luptă. Armata SUA are mii de aceste vehicule de luptă.

Statele Unite au trimis aproximativ 21,3 miliarde de dolari în asistență de securitate la Kiev, în timp ce cel mai mare conflict terestru din Europa de după 1945.

Reamintim că Ministerul German al Apărării  discută despre posibila aprovizionare  cu vehicule de luptă Marder către Ucraina, cifrele fiind cuprinse între 20 și 40 de unități.

De asemenea, Franța a anunțat că va furniza Ucrainei tancuri ușoare AMX-10 RC.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel