UPDATE. Berlinul trimite în Ucraina vehiculul de luptă Marder. Franța și SUA au făcut deja pasul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Marder / SHAPE NATO
Marder / SHAPE NATO

Șefa comisiei de apărare a Bundestagului german, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a susținut ideea transferului vehiculelor de luptă Marder în Ucraina.

UPDATE: Joe Biden și omologul său german Olaf Scholz au convenit să trimită vehicule de luptă de infanterie pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei, la o zi după ce Franța a declarat că își va furniza propriile vehicule blindate Kievului.

***

Știre inițială:

Așa cum era de așteptat, decizia Franței de a trimite vehicule blindate cu tehnologie occidentală, a constituit un semnal și pentru celelalte state europene.

Așadar, probabil că Germania va duce sprijinul militar Ucrainei la un nou nivel dacă va începe să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă Marder, așa cum scrie publicația Süddeutsche Zeitung.

Potrivit SZ, cercurile guvernamentale germane vorbesc despre un „pas calitativ” în ce privește sprijinul militar pentru Ucraina. S-ar putea să vorbim despre furnizarea de vehicule de luptă Marder, care pot proveni din depozitele Bundeswehr, dar mai probabil - din stocurile ”din industrie”.

Marie-Agnes STRACK-ZIMMERMANN, preşedinta Comisiei de apărare din Bundestag - camera inferioară a parlamentului / Foto: Partidul Liber Democrat - FDP

„Ar trebui să începem acum trimiterea în Ucraina a vehiculului de luptă pentru infanterie Marder și să începem imediat antrenamentele pentru operarea acestuia... Trebuie neapărat să ne mișcăm acum”, a spus Strack - Zimmerman.

Ea a adăugat că Marder se află în cantități suficiente în depozitele Bundeswehr, precum și piese de schimb pentru acestea.

 

Decizie coordonată cu Washingtonul și Parisul

 

Foto: Tancurile germane de tip „Marder” de la unitatea germană „Marienberger Jäger 371” părăsesc cazarma „Bergen” din nordul Germaniei către zona de antrenament / SHAPE NATO 

Guvernul ucrainean cere de mult vehicule blindate de luptă și se pare că decizia a fost luată în strânsă coordonare cu Franța și Statele Unite.

Încă nu este clar câte unități vor fi livrate și când vor sosi în Ucraina.

Miercuri, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că tancul francez cu roți AMX-10 RC va fi livrat în Ucraina. La rândul său, președintele Joe Biden, la rândul său, a declarat că ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei  vehicule de luptă pentru infanterie Bradley .

Este evident că, în acest fel, Occidentul vrea să întărească Ucraina înainte ca Rusia să poată lansa o nouă ofensivă pe scară largă împotriva Ucrainei, probabil în primăvară.

Anterior, Shtrak-Zimmerman a cerut transferul cât mai curând posibil în Ucraina a tancurilor Leopard 2. Potrivit acesteia, Statele Unite și Germania au ajuns la o decizie pozitivă în această problemă.

Bundestagul pune presiune pe Olaf Scholz, care ezită să transfere tancurile în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel