UE nu dispune de resurse pentru a combate campaniile de dezinformare ale Chinei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) nu are nici resursele, nici autoritatea pentru a contracara eficient atacurile hibride din partea Chinei, a declarat luni şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit politico.eu.

Serviciul diplomatic european duce lipsă de resursele ''necesare'' pentru a combate campaniile chineze de influenţare a politicii europene, a spus Borrell în faţa membrilor comisiei speciale europarlamentare privind interferenţa străină.

El a menţionat că blocul comunitar a fost sub o presiune permanentă anul trecut din partea ţărilor care distorsionează adevărul şi răspândesc dezinformarea în scopul unor interese politice.

Referitor la campaniile de dezinformare ruse, şeful diplomaţiei UE a explicat că Europa nu are ''capacitatea de a produce masiv informaţii care să prezinte opiniile noastre'', potrivit Agerpres.

UE şi-a intensificat eforturile pentru a dezvălui campaniile de dezinformare făcute de Moscova, dar ''dispune de foarte puţine resurse pentru a studia dezinformarea dinspre China'', a adăugat demnitarul european.

Atacurile hibride ''ţintesc valorile noastre democratice, spaţiul nostru informaţional şi chiar infrastructura noastră, infrastructura noastră esenţială'', a subliniat Josep Borrell, care a calificat criza sanitară mondială drept ''un adevărat poligon de teste pentru noile tactici hibride''. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel