Aflată sub sancțiuni, Rusia improvizează. În lipsa cipurilor, rușii modifică procesul de producție sacrificând caracteristici ale rachetelor

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Aeriene ale Ucrainei
Forțele Aeriene ale Ucrainei

Potrivit informațiilor ucrainene, Rusia continuă să producă rachete, dar încercările de a suplini lipsa semiconductorilor și de a simplifica procesul de producție duc la eliminarea unor ”funcții”, iar racheta își pierde din capacități.

Sancțiunile occidentale lovesc industria de apărare rusească, importurile masive de electrocasnice neputând suplini deficitul major de semiconductori care trebuie încorporați în mai toate armele moderne.

Astfel, rușii apelează la un fel de ”downsizing”, adică armele pe care le produc nu mai dispun de unele funcții cheie.

O practică similară a fost adoptată de unii producători auto care, forțați de criza semiconductorilor, au renunțat temporar la unele ”opționale”, cum ar fi plierea automată oglinzilor electrice.

În cazul de față, ”opționalele” la care se renunță sunt vitale pentru eficiența rachetelor.

 

Rușii ”simplifică” producția

 

Reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării Vadim Skibitski a declarat că partea ucraineană, împreună cu partenerii internaționali, încearcă să blocheze canalele de aprovizionare cu componente critice pentru Federația Rusă, în ceea ce privește producerea de echipamentele militare.

„Inamicul înțelege acest lucru și încearcă în prezent să suplinească importurile, dar știm că le va fi extrem de greu să obțină rezultate reale în această direcție, și uneori chiar imposibile. În general, inamicul urmează să simplifice producția de arme”, a subliniat el.

Skibitski a adăugat că simplificarea producției se referă în primul rând la armele de înaltă precizie și ca urmare rachetele rusești ”încetează să fie de înaltă precizie”.

”Dacă nu au anumite componente, produse în Occident, atunci pur și simplu simplifică sistemul de control, sistemul de navigație etc. Da, este o rachetă puternică, dar nu întrunește caracteristicile care au fost chiar la început”, a subliniat reprezentantul serviciilor de informații.

 

Rusia poate produce maximum 4 Iskander pe lună

 

El a spus că Federația Rusă are probleme semnificative cu producția de rachete. De exemplu, dacă înainte de invazia din Ucraina, rușii produceau, aproximativ 200 de unități pe an, în funcție de tip, acum, pot produce maxim 4 rachete Iskander pe lună.

În ceea ce privește racheta Kh-101, Federația Rusă poate produce 20-30 de unități pe lună, dar depinde de stocurile de componente străine, care sunt cam pe terminate

Oficialii ucraineni susțin că rușii au crescut producția de rachete, amenințând șefii întreprinderilor. Ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Malyar, a spus cum Rusia încearcă să-și refacă stocul de rachete după atacurile asupra Ucrainei.

”Acum rușii și-au mărit capacitatea prin metode staliniste direct prin amenințări fizice la adresa șefilor întreprinderilor și au planuri să atingă un nivel normal de producție după un anumit timp pentru a asigura desfășurarea acestui război”, a spus viceministrul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel