Bombardierele rusești Tu-22M3 au simulat un atac asupra Ucrainei

Tudor Curtifan / 15 noi 2019 / 19:28
Tupolev Tu-22M3
Tupolev Tu-22M3

Bombardierele strategice rusești Tu-22M3 au simulat un atac asupra Ucrainei, în cadrul unor misiuni de antrenament.

Amiraul ucrainean Igor Voronchenko a precizat, în cadrul unei conferințe care a avut ca subiect securitatea la Marea Neagră, că Rusia a simulat un atac asupra Ucrainei cu bombardiere Tu-22M3, în apropiere de Odessa, informează Pan.bg. Reprezentantul Armatei Ucrainei a subliniat că astfel de acțiuni reprezintă provocări iar misiunea bombardierelor Tu-22M3 a avut loc în această vară pe data de 10 iulie.

În raportul pe care Ucraina l-a prezentat se afirmă faptul că Rusia și-a crescut prezența militară la Marea Neagră. Potrivit estimărilor de la Kiev, din 2014 de când conflictul în Ucraina a izbucnit, numărul navelor rusești aflate la Marea Neagră s-a mărit de la 34 la 49. Totodată, dacă în zona Mării Negre în urmă cu câțiva ani se afla un singur submarin rusesc, numărul acestora a ajuns acum la șapte.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de susţinerea în special militară a rebelilor separatişti din estul Ucrainei, unde conform mai multor dovezi prezentate de autorităţile ucrainene ar exista şi militari ruşi, ceea Moscova neagă.

CITEȘTE ȘI: Generalul Teodor Frunzeti: Armamentul Rusiei din Crimeea s-a triplat

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy