Bombardierele rusești Tu-22M3 au simulat un atac asupra Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tupolev Tu-22M3
Tupolev Tu-22M3

Bombardierele strategice rusești Tu-22M3 au simulat un atac asupra Ucrainei, în cadrul unor misiuni de antrenament.

Amiraul ucrainean Igor Voronchenko a precizat, în cadrul unei conferințe care a avut ca subiect securitatea la Marea Neagră, că Rusia a simulat un atac asupra Ucrainei cu bombardiere Tu-22M3, în apropiere de Odessa, informează Pan.bg. Reprezentantul Armatei Ucrainei a subliniat că astfel de acțiuni reprezintă provocări iar misiunea bombardierelor Tu-22M3 a avut loc în această vară pe data de 10 iulie.

În raportul pe care Ucraina l-a prezentat se afirmă faptul că Rusia și-a crescut prezența militară la Marea Neagră. Potrivit estimărilor de la Kiev, din 2014 de când conflictul în Ucraina a izbucnit, numărul navelor rusești aflate la Marea Neagră s-a mărit de la 34 la 49. Totodată, dacă în zona Mării Negre în urmă cu câțiva ani se afla un singur submarin rusesc, numărul acestora a ajuns acum la șapte.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de susţinerea în special militară a rebelilor separatişti din estul Ucrainei, unde conform mai multor dovezi prezentate de autorităţile ucrainene ar exista şi militari ruşi, ceea Moscova neagă.

CITEȘTE ȘI: Generalul Teodor Frunzeti: Armamentul Rusiei din Crimeea s-a triplat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel