Generalul Teodor Frunzeti: Armamentul Rusiei din Crimeea s-a triplat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Generalul Teodor Frunzeti a precizat, miercuri, în cadrul Conferinţei internaţionale Gândirea Militară Românească, cu tema "Securitatea şi Apărarea între istorie, teorie şi politici publice", că în Crimeea este acum armament rusesc de trei ori mai mult decât acum cinci ani.

„Aici, în estul Europei se cunoaște această amenințare ce vine dinspre răsărit, ca să nu numesc și statul respectiv, dar îl știți. Această amenințare este într-un fel percepută în Estul continentului, de statele de la frontiera estică a NATO și în alt fel percep statele care nu sunt la frontiera estică. Altfel percep Spania, Portugalia, sau Italia și altfel statele care sunt aici. Pentru unele din statele europene, problema sudului este poate mai importantă decât probleme estului", a precizat, miercuri, Teodor Frunzeti, în cadrul Conferinţei internaţionale Gândirea Militară Românească, cu tema "Securitatea şi Apărarea între istorie, teorie şi politici publice".

Potrivit acestuia, cantitatea de armamament dețiunută de Rusia este în prezent de trei ori mai mare decât acum 5 ani.

 

Generalul Teodor Frunzeti: Postură amenințătoare și agresivă a Rusiei

 

„Există o postură amenințătoare și agresivă a Rusiei în Marea Neagră, odată cu ocuparea ilegală a Crimeei și cu militarizarea ei, fiindcă în Crimeea există în momentul de față o cantitate de armament de trei ori mai mare decât acum cinci ani. Și nu e vorba nu doar de cantitate, ci și de calitate și de posibilitățile acestor arme. Și nu de mult s-a încheiat un exercițiu organizat de forțele strategice ale Federației Ruse privind modalitățile de utilizare a arsenalului nuclear", a mai precizat Frunzeti, potrivit Mediafax.

Generalul (r) Teodor Frunzeti este consilier în Departamentul pentru securitate - Administraţia Prezidenţială, fost rector al UNAp și fost şef al SMFT.

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 6-7 noiembrie, la Cercul Militar Naţional, Conferinţa ştiinţifică internaţională Gândirea Militară Românească, cu tema "Securitatea şi Apărarea între istorie, teorie şi politici publice". Activitatea se desfăşoară în contextul împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Statului Major al Apărării şi a 155 de ani de la înfiinţarea revistei Gândirea Militară Românească.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel