Bombardiere Tu-22M au lovit Ucraina din spațiul aerian al Belarusului. După două luni, Rusia atacă din nou din Belarus

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Tupolev Tu-22M3
Tupolev Tu-22M3

Rachetele au lovit o instalație militară din regiunea Rovno, care are graniță cu Belarusul în nord-vestul Ucrainei.

În seara de 28 august, forțele armate ruse au bombardat teritoriul regiunii Rivne (Rovno) cu rachete de croazieră, a informat șeful administrației regionale Vitali Koval.

Potrivit acestuia, rachetele au lovit o instalație militară aflată în raionul Sarny din nordul regiunii.

„Ultima alertă aeriană a adus lovituri cu rachete în regiunea Rivne. Nu au fost victime. Obiectivul a fost o instalație de

infrastructură militară din orașul Sarny”, a spus Vitaliy Koval.

Acesta a adăugat, mai târziu, că atacul a fost executat cu patru rachete, iar unda de șoc a afectat 30 de unități civile, majoritatea clădiri rezidențiale, precum și spitalul raional central.

Alerta aeriană în regiunea Rivne, precum și în majoritatea regiunilor de vest ale Ucrainei, a început în jurul orei 19:20.

 

Rachetele au fost lansate din spațiul aerian al Belarusului

 

În seara de 28 august, la ora 19.14, cel puțin cinci aeronave militare rusești au intrat în spațiul aerian al Belarusului, de unde au lansat rachete asupra Ucrainei. Din formația de atac au făcut parte și bombardiere strategice Tu-22M, potrivit Grupului de monitorizare „Belarusian Gayun”.

Trupele de apărare antiaeriană au doborât cel puțin două rachete din aproximativ șapte, care au fost lansate de aviația tactică și strategică rusă, potrivit surselor ucrainene.

Ultima dată când Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra Ucrainei din spațiul aerian al Belarusului a fost în urmă cu două luni, pe 25 iunie, când a lovit Kievul și regiunile Cernigov și Sumi.

Ieri, trupele ruse au intensificat și atacurile de artilerie în regiunea Zaporojie.

În după-amiaza de duminică, forțele armate ruse au mai bombardat deosebit de intens, cu artileria, localități din regiunea Zaporojie, în special orașul Orihiv din apropierea liniei frontului, lansând asupra acestuia peste 200 de proiectile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel