Boeing va pregăti piloții pentru avioanele F-15QA care vor fi vândute Qatarului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-15QA
F-15QA

Pentagonul a anunțat că piloții viitoarelor aeronave F-15QA, care vor intra în acest an în dotarea Forțelor Aeriene ale Qatarului (QEAF), vor fi pregătiți de Boeing, transmite Janes.

Contractul în vederea formării piloților cât și a personalului de la sol se ridică la 500 de milioane de dolari, a anunțat Pentagonul. Programul de instruire este preconizat să înceapă în anul 2020 - dată la care vor fi livrate și primele 36 de avioane F-15QA -, și este programat să se încheie în 2026 dacă Qatarul optează pentru alte 36 de avioane.

F-15QA este varianta specifică pentru Qatar. Ca și în cazul F-15SA pentru Arabia Saudită și F-15EX pentru US Air, au fost îmbunătățite variantele anterioare de F-15 Eagle prin faptul că aeronava are două stații suplimentare de armament (crescând numărul de la 9 la 11); opțiunea unuei cabine de pilotaj cu display mare (Arabia Saudită nu a preluat această opțiune); controale fly-by-wire; radar Raytheon AN / APG-82 (V) 1 sau AN / APG-63 (V) cu scanare electronică activă; Motoare General Electric GE F-110-129; sisteme digitale montate pe cască; un sistem digital de război electronic; precum și alte îmbunătățiri.

Lucrările pentru construirea infrastructurii pentru F-15QA au început la sfârșitul anului 2017 iar US Defense Security Cooperation Agency (DSCA) a menționat că acestea includ servicii de proiectare și construcții, hangare, instalații și sisteme de alertă, spații de depozitare a armelor, adăposturi, instalații de operații cu escadrile, instalații de întreținere, facilități de instruire, asistență tehnologică informațională și cibernetice, instalații de operare a escadrilelor și multe altele. 

Vezi și: F-15QA: Primele avioane urmează să ajungă în Qatar 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel