Boeing va pregăti piloții pentru avioanele F-15QA care vor fi vândute Qatarului

DefenseRomania Team / 29 aug 2019 / 15:28
F-15QA
F-15QA

Pentagonul a anunțat că piloții viitoarelor aeronave F-15QA, care vor intra în acest an în dotarea Forțelor Aeriene ale Qatarului (QEAF), vor fi pregătiți de Boeing, transmite Janes.

Contractul în vederea formării piloților cât și a personalului de la sol se ridică la 500 de milioane de dolari, a anunțat Pentagonul. Programul de instruire este preconizat să înceapă în anul 2020 - dată la care vor fi livrate și primele 36 de avioane F-15QA -, și este programat să se încheie în 2026 dacă Qatarul optează pentru alte 36 de avioane.

F-15QA este varianta specifică pentru Qatar. Ca și în cazul F-15SA pentru Arabia Saudită și F-15EX pentru US Air, au fost îmbunătățite variantele anterioare de F-15 Eagle prin faptul că aeronava are două stații suplimentare de armament (crescând numărul de la 9 la 11); opțiunea unuei cabine de pilotaj cu display mare (Arabia Saudită nu a preluat această opțiune); controale fly-by-wire; radar Raytheon AN / APG-82 (V) 1 sau AN / APG-63 (V) cu scanare electronică activă; Motoare General Electric GE F-110-129; sisteme digitale montate pe cască; un sistem digital de război electronic; precum și alte îmbunătățiri.

Lucrările pentru construirea infrastructurii pentru F-15QA au început la sfârșitul anului 2017 iar US Defense Security Cooperation Agency (DSCA) a menționat că acestea includ servicii de proiectare și construcții, hangare, instalații și sisteme de alertă, spații de depozitare a armelor, adăposturi, instalații de operații cu escadrile, instalații de întreținere, facilități de instruire, asistență tehnologică informațională și cibernetice, instalații de operare a escadrilelor și multe altele. 

Vezi și: F-15QA: Primele avioane urmează să ajungă în Qatar 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy