Bloomberg, despre criza din Europa de Est: Ucraina nu ar trebui primită în NATO în următorii 20 de ani

Ionel Copcea |
Data publicării:
Războiul din Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Războiul din Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Într-un nou articol despre Ucraina apărut în publicația americană Bloomberg, autorul acestuia, Clive Crook, și-a exprimat opinia potrivit căreia “nu poate fi loc pentru Ucraina în NATO”.

Potrivit observatorului american, una dintre solicitările președintelui rus se referă la închiderea ușilor blocului militar nord-atlantic pentru Ucraina și alte țări din spațiul fost sovietic. În plus, după cum a scris Crook, “nici NATO și nici UE nu sunt pregătite să accepte Ucraina în calitate de membru”.

Acesta a semnalat faptul că, în prezent, s-a dezvoltat o situație ciudată, în care Occidentul înțelege că nu este nevoie de Ucraina nici în NATO și nici în UE, dar, cu toate acestea, nu există un dialog constructiv pe această problemă, inclusiv cu participarea Statelor Unite.

“Admiterea Ucrainei în NATO nu numai că va provoca Rusia, ci va juca un rol și împotriva Ucrainei însăși. Mai mult, va crea premisele pentru slăbirea Alianței Nord-Atlantice”, a menționat Clive Crook.

 

 

Editorialistul Bloomberg e de părere că “Ucraina nu ar trebui să fie acceptată în NATO în următorii 20 de ani”

 

 

Ziaristul american și-a exprimat nedumerirea față de declarațiile secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken, referitoare la “principiul ușilor deschise” în cadrul NATO. În opinia sa, acest principiu este relevant dacă toți cei 30 de membri ai Alianței aprobă aderarea Ucrainei pe baza oportunității unei astfel de intrări. Dar, există o astfel de oportunitate? Autorul articolului se îndoiește de acest lucru. În aceeași măsură, se îndoiește și de faptul că Ucraina va consolida NATO, iar Alianța va contribui la creșterea nivelului de securitate în Ucraina, în condițiile actuale.

În materialul apărut în presa americană se vorbește despre faptul că pacea și prosperitatea din Ucraina depind de poziția Ucrainei însăși. În acesta se apreciază că “va fi mult mai bine pentru această țară dacă va fi la fel de aproape sau de departe atât de Rusia, cât și de NATO”.

Autorul articolului face apel la autoritățile americane ca, în cele din urmă, să încheie o înțelegere cu Rusia în problema Ucrainei. De exemplu, aceasta ar putea consta în faptul ca “Ucraina să nu fie acceptată în NATO în următorii 20 de ani”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel