Blinken a numit 5 domenii de interes pentru SUA în regiunea Mării Negre: Cel mai important rămâne creșterea angajamentului politic american

Cristian Soare |
Data publicării:
Nave militare NATO navigând în Marea Neagră
Nave militare NATO navigând în Marea Neagră

Statele Unite sprijină Ucraina în războiul pe care îl poartă în prezent și se angajează să îmbunătățească bunăstarea regiunii Mării Negre, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken în cadrul celei de-a doua conferințe de securitate la Marea Neagră "Platforma internațională Crimeea", care are loc în aceste zile la Sofia, capitala Bulgariei.

"Le arătăm oamenilor din întreaga regiune cum o mai mare integrare și securitate între țările din regiunea Mării Negre le poate îmbunătăți în mod tangibil viața. Unul dintre multele motive pentru care trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina este viziunea afirmativă pentru care luptă Ucraina: o regiune în care țările se pot concentra pe valorificarea potențialului uimitor care apare atunci când popoarele lor pot lucra împreună, în pace, la problemele care contează cel mai mult pentru ele", a declarat Blinken.

El a subliniat că succesul Ucrainei "este vital pentru viitorul întregii regiuni a Mării Negre, motiv pentru care Statele Unite vor continua să susțină Ucraina, astfel încât să se poată apăra astăzi și să se bazee pe propriile forțe din punct de vedere militar, economic și democratic în anii următori".

Înaltul diplomat american a prezentat prioritățile pe care se concentrează Washingtonul oficial în politica sa față de regiunea Mării Negre.

,,Ne concentrăm pe cinci domenii-cheie: creșterea angajamentului politic al SUA; aprofundarea cooperării în domeniul securității; consolidarea integrării și rezilienței economice; promovarea securității energetice, inclusiv prin energie curată; și sprijinirea rezilienței democratice. Am făcut progrese reale în direcția acestor obiective", a declarat Blinken.

Ca exemplu de cooperare în aceste domenii, Blinken a menționat "cooperarea cu Bulgaria pentru a contracara dezinformarea străină", cooperarea cu România, care construiește "un mic reactor modular care va consolida securitatea energetică regională" cu ajutorul tehnologiei nucleare americane.

Regiunea Mării Negre, a subliniat Blinken, "găzduiește, de asemenea, unul dintre noile grupuri de luptă multinaționale ale NATO, precum și peste 2.000 de soldați americani".

Statele Unite și partenerii lor promovează aceste priorități prin investiții, a precizat secretarul de stat, și prin implementarea de noi proiecte și inițiative.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel