Blindate ale Armatei sârbe, spre granița cu Kosovo. Un MiG-29 a fost observat zburând la joasă altitudine

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Situație tensionată în Serbia, unde blindate militare au fost văzute îndreptându-se spre granița cu Kosovo.

O coloană de vehicule militare sârbe se îndreaptă spre frontiera sârbo-kosovară, a relatat agenţia Tanjug, potrivit Mediafax. De asemenea, un avion de vânătoare sârb MiG-29 a fost observat zburând la joasă altitudine în zona de frontieră.

Kosovo a proclamat independenţa faţă de Serbia în 2008, după intervenţia NATO împotriva armatei sârbe. Serbia şi aliaţi precum Rusia şi China nu recunosc independenţa Kosovo, în timp ce Statele Unite şi alte state occidentale o recunosc.

Poliţia din Kosovo susţine că a efectuat o operaţiune împotriva unor grupuri infracţionale din comuna Zubik Potok, situată într-o zonă din nord populată în principal de etnici sârbi. 

 

Tensiuni între Serbia și Kosovo

 

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a denunţat o tentativă de criminalizare a etnicilor sârbi, avertizând că armata sârbă "poate proteja populaţia" din Kosovo.

Uniunea Europeană a îndemnat Kosovo şi Serbia să dea dovadă de reticenţă.

Administraţia Vladimir Putin a somat, marţi după-amiază, liderii din Kosovo să înceteze "provocările" la adresa Serbiei, în contextul tensiunilor dintre Priştina şi Belgrad.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel