Putin a somat Kosovo să înceteze ”provocările” la adresa Serbiei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Administraţia Vladimir Putin a somat, marţi după-amiază, liderii din Kosovo să înceteze "provocările" la adresa Serbiei, în contextul tensiunilor dintre Priştina şi Belgrad.

Kosovo "a provocat" Serbia. Incursiunea în nordul Kosovo "are rolul de a genera temeri în rândul populaţiei non-albaneze şi de a prelua prin forţă controlul asupra acestor zone", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, potrivit Mediafax.

Poliţia din Kosovo susţine că a efectuat o operaţiune împotriva unor grupuri infracţionale din comuna Zubik Potok, situată într-o zonă din nord populată în principal de etnici sârbi. Cinci agenţi de poliţie kosovari şi şase civili de etnie sârbă au fost răniţi în confruntări, iar zeci de etnici sârbi au fost arestaţi. Printre persoanele arestate s-a numărat un cetăţean rus, membru al Misiunii ONU din Kosovo, care a fost ulterior eliberat.

Incursiunea într-o provincia majoritar sârbă a generat reacţia vehementă a Belgradului, care a anunţat plasarea armatei în stare de alertă şi a avertizat că există riscul escaladării tensiunilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel