Bilanțul după „furtuna” ucraineană din Crimeea: Navele rusești de desant Yamal și Azov, lovite de rachete Storm Shadow

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Nava de desant Yamal, din dotarea Flotei Ruse de la Marea Neagră. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Nava de desant Yamal, din dotarea Flotei Ruse de la Marea Neagră. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

În dimineața de duminică, Forțele Armate Ucrainene au anunțat că au ”lovit cu succes navele rusești de desant de capacitate mare Yamal și Azov”.

Pe lângă cele două nave, trupele ucrainene au mai lovit  ”un centru de comunicații și un număr de obiecte de infrastructură ale Flotei ruse din Marea Neagră aflate pe teritoriul orașului temporar ocupat Sevastopol”, potrivit anunțului Statului Major General ucrainean pe Facebook.

1. -imagine fara descriere- (nu_17621400.jpg)

Alte detalii nu au mai fost precizate de SMG ucrainean dar, cel mai probabil, obiectivele au fost lovite în cursul atacului ucrainean cu rachete de ieri asupra peninsulei Crimeea.

Reamintim că în seara de sâmbătă, armata ucraineană a lansat asupra obiectivelor militare rusești din peninsula Crimeea un atac masiv cu rachete Storm Shadow. Atacul ar fi vizat ținte din orașele Sevastopol (inclusiv nave de luptă) și Simferopol precum și Podul Kerci.

 

Lista navelor pierdute de ruși în doi ani de război e interminabilă

 

În ciuda faptului că pe front situația pentru Ucraina e dificilă, rușii fiind în ofensivă pe cinci direcții și în ciuda faptului că se confruntă cu o lipsă majoră de muniție și cu blocaje în ceea ce privește asistența militară din Occident, forțele armate ale Ucrainei reușesc să țină departe Flota Rusă a Mării Negre.

Și o fac fără ca Ucraina să dețină capacități majore ale forțelor navale.

De la începutul invaziei Rusia a pierdut numeroase nave.  De departe cea mai importantă a fost crucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei ruse. Rușii au mai pierdut și navele de desant Saratov, Olenegorsk Gorniak, Minsk sau Novocherkassk. Au mai fost scufundate și nave de patrulare ca Ivanovets, precum și fregata Askold. Ucrainenii au mai lovit și submarinul Rostov pe Don

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel