Bilă de foc misterioasă pe cerul Kievului (Video). NASA contrazice versiunea Ucrainei despre explozia unui satelit

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Captură video OLESIA STRATIENKO via Pravda.ua
Foto: Captură video OLESIA STRATIENKO via Pravda.ua

Un flash observat pe cerul Kievului, care a stârnit o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare. Oficialii de la Kiev spun că explozia a fos provocatăt de căderea unui satelit NASA.

Miercuri seara,"în jurul orei 22:00 (19:00 GMT), s-a observat strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului", a declarat şeful administraţiei militare a capitalei Ucrainei, Serhii Popko, pe Telegram, amintește agenția Agerpres.

 

NASA contrazice Ucraina: Explozia un a fost cauzată de un satelit al Agenției

 

Forțele Aeriene Ucrainene au precizat și ele că flash-ul a fost cauzat de un satelit al NASA. Doar că Agenția americană are contrazice scenariul.

Agenţia spaţială americană a anunţat la începutul săptămânii că un satelit cu o greutate de aproximativ 300 de kg va reveni miercuri în atmosferă la o oră necunoscută.

Satelitul Rhessi, folosit pentru observarea erupţiilor solare, a fost lansat pe orbita joasă a Pământului în 2002, iar utilizarea sa a încetat în 2018, potrivit NASA.

Doar că un purtător de cuvât al NASA a precizat, citat de BBC, că satelitul Rhessi e încă pe orbită, deși momentul intrării sale în atmosferă se apropie, acesta fiind intens monitorizat de NASA și Departamentul Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel