Belarus nu mai intenţionează să cumpere avioane de vânătoare MiG-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Belarus nu are în plan să cumpere avioane de vânătoare ruseşti MiG-35, în ciuda informațiilor apărute în mass-media că ar putea deveni unul dintre cumpărătorii acestor aeronave, transmite publicaţia Avia.pro.

Belarus nu manifesta niciun interes pentru avioanele de vânătoare de generație 4 ++ MiG-35. Motivul lipsei de interes pentru aceste aeronave este că Belarus intenționează să cumpere avioane de luptă ruseşti Su-30SM. Un alt motiv este costul relativ ridicat al avionului MiG-35.

Anterior, se presupunea că India, China și Turcia ar fi potențiali cumpărătorii ai MiG-35, dar numai India a prezentat interes pentru avioanele de vânătoare rusești. Însă contractul cu New Delhi nu a fost semnat, deoarece experţii militari s-au declarant îngrijoraţi de faptul că pot apărea probleme grave la capitolul întreținere și reparare a acestor aeronave de vânătoare.

Versiunea de export a MiG-35 este un MCA de generația 4++ fabricat cu ajutorul unor tehnologii pentru aeronave din a cincea generație. Platforma a fost echipată cu un radar cu scanare electronică (AESA) montat în bot, precum și cu un sistem electro-optic de căutare și de urmărire instalat sub fuselaj pentru angajare împotriva țintelor terestre.

MiG-35 modernizat are o greutate maximă la decolare de 24.500 kg și este alimentat de două motoare cu reacție RD-33MK de 9.000 CP. Poate atinge o viteză maximă de 2.100 km/h și un plafon maxim de zbor de 16.000 m. Platforma oferă, de asemenea, un design modular, care permite integrarea de noi subsisteme electronice, inclusiv de origine străină.

Versiunea de export MiG-35 a primit un sistem de desemnare a țintei montat pe cască. Suita sa de armament include rachete aer-aer RVV-AE, rachete anti-nave Kh-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel