Baza Aeriană rusă Engels unde sunt dislocate bombardiere Tu-95MS, lovită din nou. Explozii raportate de presa rusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tu-95MS
Tu-95MS

Presa ucraineană şi cea rusă au informat luni dimineaţa despre o explozie la baza aeriană Engels din Rusia, situată la sute de kilometri distanţă de linia frontului din Ucraina, informează Agerpres, care citează Reuters.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că, în noaptea de 26 decembrie, ar fi „ doborât o dronă ucraineană la joasă altitudine în apropierea aerodromului militar Engels din regiunea Saratov”. Totodată, agenția rusă a confirmat moartea a trei soldați ruși care se aflau pe aerodrom.

 

Agenţia de presă RBC-Ucraina a relatat că au avut loc două explozii.

Corespondentul militar ucrainean Roman Bocikala a raportat pe canalul său Telegram că, centrul de control al bazei Engels a fost „lovit” în urma unui atac cu drone asupra locației bazei aeriene 6950 (unitatea militară 06987 Engels, Regiunea Saratov), .

„UAV-ul a tras 2 rachete, dintre care una a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană, iar a doua a lovit ținta”, a scris Bocikala, fără a dezvălui sursa acestor informații.



Autoritățile ucrainene îndeamnă opinia publică să mai aștepte câteva zile, până când apar imagini din satelit de pe aerodrom, pentru a vedea consecințele reale ale exploziilor.

Baza aeriană, situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a acuzat ca fiind atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti.

Atacurile de pe 5 decembrie au afectat reputaţia Rusiei şi au ridicat semne de întrebare în rândul analiştilor cu privire la motivul pentru care sistemul rus de apărare nu a funcţionat.

 

Atacul din 26 decembrie: Acesta este un alt „bumbac”

 

Pagina de ştiri rusească Baza a scris, citând localnici, că s-au auzit sirenele de raid şi o explozie.

Yuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene, a comentat atacurile în emisiunea telemaratonului național.

„Desigur, acestea sunt consecințele agresiunii ruse. Acesta este o altă ”bavovna” („bumbac” - termen folosit uneri pentru a indica atacurile asupra țintelor militare ruse) de care ne-am obișnuit să auzim. Acestea sunt consecințele a ceea ce face Rusia pe pământul nostru. Dacă rușii credeau că războiul nu îi va afecta adânc în spate, s-au înșelat”, a subliniat el.

 

Atacurile de la începutul lui decembrie

 

Trebuie amintit că pe 5 decembrie 2022 s-a aflat despre exploziile de la bazele Engels și Diaghilevo. Potrivit presei ruse, două aeronave au fost avariate la baza Engels.

La  Baza Aeriană Diaghilevo, ucrainenii au reușit să avarieze mai multe bombardiere Tu-22M3 Backfire.

Imaginile apărute ulterior pe rețelele de socializare, în ultimele ore, arată un Tu-22M3 grav avariat. Pe lângă bombardier, a fost avariat și un camion - probabil este camionul cisterna de care s-a vorbit în primele ore de la incident şi despre care s-a spus că ar fi explodat.

Atacul a avut loc în apropiere de Riazan, un oraș aflat la mai puțin de 240 de kilometri de Moscova. Bombardierul strategice Tu-22M3 a suferit avarii în urma atacului asupra bazei Diaghilev a Forțelor Aerospațiale Ruse.

La acel moment cel puțin un bombardier Tu-95 dislocat la Engels a fost avariat.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, dar a spus, totuşi, că astfel de incidente sunt o "karmă" pentru invazia rusă. 

CITEȘTE ȘI: Ucraina a folosit drone modificate Tu-141 Stryj pentru loviturile de la aeroporturile Engels și Diaghilev

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel