Batjocorirea Armatei României și tactici profesioniste de dezinformare ale serviciilor ruse. „Pericolul rusesc nu e subiect de glumă”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

În ultimele zile, cu precădere de când a escaladat criza ucraineană, pe rețelele de socializare din România circulă numeroase filmulețe, poze, imagini video, care au ca scop denigrarea Armatei României.

E vorba de diferite filmulețe și poze ce denigrează Armata noastră și care vin însoțite de mesajul asta vor găsi rușii aici, totul în contextul unui narativ de conflict militar ce provoacă isterie.

Analistul H.D. Hartmann, în cadrul emisiunii Geostrategica de la DC News TV de săptămâna trecută, a atras atenția asupra acestei campanii de denigrare a Armatei.

„Această infodemie, o pandemie a informației are un singur obiectiv, anume isterizarea unei părți a populației care trăiește cu frica ancestrală de o invazie militară. Poate că bătrânii noștri care mai trăiesc își amintesc de invazia Armatei Roșii și ororile ocupației sovietice.  Să nu negăm faptul că Rusia este un adversar istoric al statalității României. Să nu uităm acest lucru. Exploatarea acestei frici ancestrale produce această pandemie de informații false”, a precizat acesta.

 

Idioții utili batjocoresc și duc în derizoriu onoarea Armatei române

 

Analistul H.D. Hartmann a făcut referire la filmulețe care circulă pe internet și asociază Armata României cu „prostituate, băieți de cartier, golani de studio”, clipuri prezentate în antiteză cu Armata Rusiei, operațiuni ce consideră acesta „sunt finanțate de undeva”.

„Faptul că s-a dus în derizoriu onoarea Armatei române mie mi se pare uluitor. În toată invazia virtuală produsă de aceste clipuri batjocoritoare, mesajul e că Armata României nu există. Mie acest lucru mi se pare fundamental și acest tip de pandemie, de informații batjocoritoare, de tipul să vedeți ce găsesc rușii aici, arătând cele mai batjocoritoare imagini ale generației tinere, mi se pare un atac la adresa României și la adresa unei instituții fundamentale a statalității României, care e Armata română”.

„Iresponsabili care nu înțeleg că pericolul rusesc nu e subiect de glumă și nici moartea soldaților români pe fronturile sovietice. Este clar că sunt idioții utili care în numele conceptului de cool, că este cool să râdem de noi. Autocritica are rol benefic și constructiv în psihologia unei națiuni, până când ajunge să fie batjocură”, a mai precizat H.D. Hartmann.

 

Pe lângă aceste filmulețe distribuite de teribiliști serviciile de informații ruse dezvoltă o tactică profesionistă de dezinformare

 

3. Sursă foto... (armata-romaniei-mig-21-lancer_05859100.jpg)

Sursă foto: MApN

 

Acesta consideră că cei care distribuie astfel de materiale sunt de fapt idioți utili și teribiliști, dar pe lângă ei există și dezinformarea organizată profesionist de serviciile de informații ruse.

„Cine orchestrează aceste lucruri? Să ne uităm cui îi sunt adresate. Nu sunt adresate oamenilor care țin la Armata română, care își amintesc de soldații români uciși de gloanțele sovietice sau biciuiți de cnutul rusesc. Nu le sunt adresate țăranilor români care s-au sacrificat pe câmpul de luptă. E o problemă fundamentală. Există linii roșii în interiorul istoriei României care nu se pot trece și le au toate statele. Nu veți vedea niciodată pe cineva să-și bată joc de Armata americană, franceză sau germană.

Pe lângă această pandemie de clipuri și filmulețe fake avem și dezinformarea fundamentală orchestrată profesionist de către serviciile de informații ruse în România. Așa-zisul defetism și narativ că nu avem cum să rezistăm Rusiei. Acesta e un narativ de tip defetist care e coroborat de cel România e colonie americană.

Să fim foarte clari. Doar pre-poziționarea tehnicii militare americane presupuse existența a între 3.000 și 5.000 de soldați în România. Ei sunt la ora actuală aici, vorbim de o prezență reală. Nu mai este o glumă, ei sunt aici”, a conchis H.D. Hartmann.

 

Asalt de dezinformare împotriva Armatei României

 

Amintim că tocmai azi MApN a combătut o nouă informație falsă, anume un clip care circulă pe internet cu vehicule care împrăștie substanțe chimice intenționat. Clipul a fost distribuit de peste 114 mii de oameni!

„Mașinile din clip sunt autospeciale de fumizare și au scopul de a masca terenul de luptă cu aerosoli. Armata României nu folosește astfel de mașini”, atrage atenția Ministerul Apărării Naționale.

Și tot azi, generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării, a anunțat că i-a fost furată identitatea și creat un cont fals pe Facebook în scopul de a transmite informații false.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel