Batalionul 84 Asigurare Date, tehnici de supraviețuire în condiții grele și de izolare în Vrancea

Sursa foto: Calapod Cosmin/Brigada 8 ROT
Sursa foto: Calapod Cosmin/Brigada 8 ROT

În perioada 19 – 22 iulie, un detașament format din personal din cadrul Batalionului 84 Asigurare Date ”Mărăști”, a participat la o tabără de instrucţie la cursuri de apă din zona județului Vrancea. 

”Dintre obiectivele principale ale taberei amintim creșterea coeziunii personalului, perfecționarea deprinderilor cercetașilor în scopul executării misiunilor și sarcinilor specifice de culegere a datelor și informațiilor și creșterea rezistenței militarilor la efort fizic și psihic prelungit în condiții cu temperaturi extreme și teren necunoscut”, se arată într-o postare a Brigăzii 8 ROT.

Instruirea s-a desfășurat continuu, sub comanda sublocotenentului Cosmin Calapod, și a cuprins ședințe de pregătire fizică, cercetare, topografie și topogeodezie militară, instrucție de comunicații și instrucție sanitară. De asemenea, au fost exersate tehnici specifice de supraviețuire în condiții grele și de izolare și marșuri pe distanțe medii care au necesitat rezolvarea în timp scurt a unor situații tactice.

Temperaturile foarte ridicate, vântul puternic, ploaia torențială și structura reliefului din zonă au reprezentat un atu important pentru realizarea obiectivelor propuse la standardele stabilite. Personalul s-a autosusținut logistic în condiții specifice luptei armate, asigurând hrănirea, mentenanță, asistență medicală și cartiruirea în corturile din dotare. La finalul taberei, analizănd obiectivele propuse, apreciem că tabăra de instrucţie la cursuri de apă și-a atins scopul, reprezentând un succes deoarece o parte din militarii participanți au fost la prima activitate de acest tip, aducând valoare atât profesional cât şi din punct de vedere al coeziunii în cadrul batalionului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy