Bătălia pentru Arctica. Marea Britanie, îngrijorată de prezenţa militară a Rusiei în zona Arcticii

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza militară rusească Trefoil din zona Arctică
Baza militară rusească Trefoil din zona Arctică

Marea Britanie ar trebui să o prezenţă militară mult mai bine consolidată în Arctica pentru a contracara acțiunile Rusiei, care concentrează trupe de-a lungul coastei arctice, se arată într-un raport intitulat „Gheața subțire” al Comitetului de Apărare al Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, preluat de ziarul Mirror.

„Topirea ghețarilor din Arctica din cauza încălzirii globale a relevat resurse naturale precum petrol și minerale, dar a și permis ca regiunea arctică să devină mai accesibilă navelor”, se spune în raport.

Finanțarea Marinei Regale şi exerciţiile în condițiile de război arctic s-au reduse în mod repetat de către Partidul Conservator, se precizează în raport.

Rusia efectuează „zboruri strategice cu bombardiere deasupra spațiului aerian nordic și desfăşoară sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune și sisteme de apărare aeriană”, se arată în raport.

De asemenea, raportul Comitetului de Apărare al Camerei Comunelor menționează „o creștere însemnată a activității navale” a Rusiei.

„Acest lucru depășește caracterul defensiv și ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, având în vedere comportamentul agresiv al Rusiei”, se menţionează în document.

Subcomisia notează creșterea activității militare în zona arctică și în nordul îndepărtat „în frunte cu Rusia”.

Acest lucru include „baze de-a lungul coastei arctice a Rusiei” și „forțe armate bine pregătite pentru lupte în condiţii arctice”.

Comitetul de apărare avertizează că Marea Britanie rămâne în urmă față de Rusia în ceea ce priveşte cursa înarmării din zona polară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel