Bătălia de la Brovarî nu va fi uitată de ruşi | Generalul ucrainean Zaluzhnii: Am înfrânt complet o unitate de tancuri ruseşti

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Statului Major al Armatei Ucrainene, generalul Valeri Zaluzhnyi, a precizat, cu puţin timp în urmă, că armata ucraineană a înfrânt o întreagă unitate de tancuri ruseşti în apropiere de oraşul Brovarî, aflat în regiunea Kiev. Zalujni a subliniat că armata ucraineană va continua să distrugă inamicul - forţele ruse de ocupaţie.

În cursul acestei zile, mai multe publicaţii mass-media occidentale au analizat un material video – realizat dintr-o drona – care surprinde momentul în care un lung convoi de blindate rusești este atacat în apropiere de oraşul ucrainean Brovarî  din regiunea Kiev.

După cum precizează mass-media ucraineană, bătălia de la Brovarî a produs pierderi semnificative în rândul forţelor ruse de ocupaţie - multă tehnică militară a fost distrusă şi capturată, în special tancuri. Ruşii vor ţine minte mult timp de acum încolo această înfrângere.

,,Bătălia de ieri în direcția Brovari s-a încheiat cu înfrângerea completă a unei unități de trupe rusești’’, a precizat generalul Valeri Zaluzhnii.

Acest material video a fost publicat în exclusivitate, pentru prima dată, pe contul de Twiiter al Serviciului ucrainean de Informații (GUR) al armatei ucrainene.

De asemenea, Serviciul ucrainean de Informații (GUR) precizează că în cadrul bătăliei duse Brovari, comandatul unui regiment de tancuri a fost ucis.

Forțele Armate Ucrainene au confirmat ulterior că au capturat și distrus mai multe tancuri rusești, iar un comandant regimentului, colonelul rus Zaharov, a fost ucis în timpul luptei.

Trupele ruse au fost forțate să se retragă, ca urmare a pierderilor semnificative pe care le-au suferit în bătălia de la Brovarî.

,,Comandantul regimentului ocupantului, colonelul Zaharov, a fost lichidat. În bătălia din districtul Brovarî, în regiunea Kiev, grupul tactic de nivel batalion din cadrul celui de al VI-lea Regiment de tancuri (Cebarkul) din cadrul celei de a 90-a Divizii a Comandamrntului Central (n.a. Districtul Militar Central al Armatei Ruse) a suferit pierderi semnificative, atât oameni, cât şi tehnica militară”, se precizează în mesajul GUR.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel