Bashar al-Assad, amenințări cu bătaie spre Washington

Vlad Manolache |
Data publicării:
Bashar al-Assad
Bashar al-Assad

Preşedintele Bashar al-Assad a amenințat că lansa un atac asupra combatanților arabo-kurzi susținuți se SUA.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a ameninţat că va recurge la forţă împotriva combatanţilor arabo-kurzi susţinuţi de Washington, pentru a recuceri regiunile pe care aceştia le controlează în nordul Siriei, informează joi AFP. Într-un interviu oferit postului de televiziune Russia Today, difuzat joi, Assad a afirmat că va privilegia negocierile cu Forţele Democrate Siriene (FDS), dar "dacă aceasta nu va funcţiona, ne vom elibera teritoriile prin forţă", conform Agerpres.

Susține că a fost evitată confruntarea directă dintre SUA și Rusia
Potrivit lui Bashar al-Assad, o confruntare directă între Rusia şi SUA a fost evitată la limită în Siria, ţară sfâşiată de un război în care sunt implicate cele două mari puteri."Eram aproape de o confruntare directă între forţele ruse şi cele ale SUA şi din fericire aceasta a fost evitată", a declarat Al-Assad, care a vorbit în limba engleză, în interviul difuzat joi de postul de televiziune Russia Today.

Armata siriană, ajutată de ruși 

Din septembrie 2015, armata rusă s-a angajat în Siria de partea armatei siriene, ajutând-o în special să preia controlul asupra majorităţii teritoriului ocupat de gruparea jihadistă Statul Islamic şi să slăbească în mod semnificativ grupările rebele.
Regimul sirian şi-a înmulţit victoriile şi datorită ajutorului venit din partea Iranului şi al Hezbollahului libanez. El controlează acum peste 50% din teritoriu. Conflictul din Siria s-a soldat până în prezent cu peste 350.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi din 2011.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel