Barajul aruncat în aer la nord de Kiev duce la formarea unei bariere naturale de netrecut

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Explozia unui baraj pe râul Irpin, lângă Kiev, a dus la formarea unei noi linii de apărare foarte greu de depășit.

Potrivit imaginilor furnizate de satelitul Maxar, publicate pe 23 martie de surse media ucrainene, la aproximativ 25 km N-NV de Kiev a început deja să se formeze o zonă mlăștinoasă impracticabilă pentru tehnica militară.

Prin barajul afectat, râul Irpin se vărsa în uriașul lac de acumulare al Niprului de la nord de Kiev. Confluența dintre cele două cursuri de apă (Irpin și Nipru) nu este una naturală, râul Irpin aflându-se cu câțiva metri sub nivelul lacului de acumulare, apa fiind ridicată cu ajutorul pompelor pentru a fi deversată în lac.

Barajul a fost distrus de forțele ruse pe 26 februarie, probabil, pentru a reduce aprovizionarea cu apă și energie electrică a Kievului, fără să fie nevoite să distrugă barajul principal.

Pe lângă inundarea câmpiei de pe cursul inferior al râului Irpin, sabotarea barajului are acum și un efect împotriva trupelor Moscovei, prin blocarea a două drumuri importante care duceau spre Kiev.

Această evoluție a permis încercuirea unor grupuri rusești de forțe la nord-vest de Kiev, în zona localităților Irpin, Bucha și Gostomel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel