După Navalnîi, Kremlinul mai dă un semnal opozanților: Pilotul militar rus Kuzminov, care a dezertat anul trecut, aterizând cu un elicopter Mi-8 în Ucraina, a fost ucis în Spania

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Pe 09 august 2023, Maxim Kuzminov a deturnat un elicopter Mi-8AMTSh, cu care a trecut linia frontului la altitudine ultra-joasă și s-a predat Forțelor Armate ale Ucrainei.
Pe 09 august 2023, Maxim Kuzminov a deturnat un elicopter Mi-8AMTSh, cu care a trecut linia frontului la altitudine ultra-joasă și s-a predat Forțelor Armate ale Ucrainei.

Reprezentantul oficial al Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Andriy Yusov, a confirmat, pe 19.02.2024, moartea pilotului militar rus c, care a deturnat un elicopter Mi-8 în 2023. “Putem confirma moartea lui Kuzminov”, a declarat Yusov, citat de RBC-Ucraina și de agenția de presă rusă Tass.

Anterior, moartea lui Kuzminov a fost anunțată de jurnalul spaniol Il Corrispondente, care a citat o sursă din cadrul Gărzii Civile, unde se investighează cazul, precum și știrile Eureka. Ziarul ABC a fost primul care a raportat crima produsă în cursul săptămânii trecute în orașul Villajoyosa din Alicante, numind victima “un ucrainean de 33 de ani”.

Serviciul de presă al Gărzii Civile provinciale a precizat pentru Tass că agențiile de aplicare a legii investighează presupusa ucidere a unui cetățean ucrainean în vârstă de 33 de ani în comunitatea autonomă Valencia. Se remarcă faptul că trupul acestuia a fost găsit într-un garaj din provincia Alicante “cu multiple răni prin împușcare”. Oamenii legii nu au oferit mai multe detalii, invocând investigația aflată în desfășurare.

După cum au informat alte surse rusești, cadavrul lui Maxim Kuzminov a fost găsit de un vecin pe 13 februarie, în jurul orei cinci seara, în zona La Cala, în satul de cabane în care locuia. Cauza preliminară a morții este reprezentată de plăgile multiple produse prin împușcare, în corpul acestuia fiind găsite șase gloanțe.

Potrivit unor publicații locale, Kuzminov a avut în ultimul timp probleme cu alcoolul și drogurile, iar vecinii s-au plâns de comportamentul inadecvat al “ucraineanului”. Acum, agențiile de aplicare a legii din Spania încearcă să adune cât mai multe dovezi pentru a ajunge pe urmele presupusului criminal, care a abandonat o mașină arsă într-un oraș din apropiere.

Moartea lui Kuzimov este în beneficiul regimului de la Kremlin, care dă un semnal clar pentru oricine ar fi vrut să-i urmeze exemplul tânărului pilot rus: în momentul în care ai dezertat, ești un om mort.

Comentariul autorului: Pe 09 august 2023, Maxim Kuzminov a deturnat un elicopter Mi-8AMTSh, cu care a trecut linia frontului la altitudine ultra-joasă și s-a predat Forțelor Armate ale Ucrainei. Mecanicul de zbor și navigatorul elicopterului, Nikita Kiryanov și Khushbakht Tursunov, care nu erau la curent cu intențiile lui Kuzminov, au refuzat să se predea și au fost uciși de militarii ucraineni.

În Rusia, împotriva lui Kuzminov a fost începută urmărirea penală pentru trădare, iar cazul a fost transferat Serviciului Federal de Securitate (FSB).

În Ucraina însă, acesta a fost considerat un erou și a primit o recompensă de 500.000 de dolari. Pentru o perioadă de timp, Kuzminov a fost prezentat în diverse spectacole, după care a dispărut din atenția presei.

Probabil că, în perioada următoare, ucrainenii și rușii vor da vina unii pe alții pentru asasinarea pilotului dezertor. Și, la fel ca și în alte cazuri de acest gen, adevărul nu va fi aflat de opinia publică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel