Avion de vânătoare JAS 39 Gripen, prăbuşit în Suedia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
JAS 39 Gripen
JAS 39 Gripen

Un avion de luptător suedez s-a prăbușit în sudul Suediei, aparent după ce a lovit o pasăre.

Forțele armate ale Suediei declară, marți, că pilotul avionului de luptă JAS 39 Gripen construit în Suedia a reuşit să se catapulteze în siguranță după ce avionul pe care îl pilota a intrat în coliziune cu o pasăre, potrivit The Province și RT.

Pilotul a fost dus la cel mai apropiat spital pentru îngrijiri medicale.

Pilotul a fost transportat la spital, deși starea sa este considerată bună. Se crede că nimeni altcineva nu a fost rănit în accident.

„S-a ciocnit cu mai multe păsări, iar pilotul a trebuit să se catapulteze”, a declarat Johan Lundgren, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Suedeze pentru TT news agency, citat de presa locală din Suedia.

Avionul s-a prăbușit lângă Karlskrona - la 160 de kilometri est de Malmö, al treilea cel mai mare oraș al Suediei.

Locul prăbuşirii avionului de luptă JAS 39 Gripen


JAS 39 Gripen (în română: Grifon) este un avion multirol cu greutate redusă, monomotor, fabricat de compania aeronautică SAAB din Suedia. A fost dezvoltat pentru a înlocui avioanele Saab 35 Draken și 37 Viggen în cadrul Forțelor Aeriene Suedeze (Flygvapnet). Gripen este dotat cu aripă delta, ampenaj tip rață (denumit și canard), un design care conferă stabilitate relaxată și un sistem electronic de control automat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel