Avioanele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene și-au încheiat misiunea în România

Ceremonia de încheiere a misiunii de Poliție Aeriană Întărită în România a Forțelor Aeriene Italiene. Sursă foto: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene Române
Ceremonia de încheiere a misiunii de Poliție Aeriană Întărită în România a Forțelor Aeriene Italiene. Sursă foto: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene Române

Astăzi, 28.06.2022, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc ceremonia de încheiere a misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Italiene. 

Potrivit unui anunț al Forțelor Aeriene Române, la eveniment au participat generalul-locotenent Nicola Lanza De Cristoforis, locțiitorul Comandantului Comandamentului pentru Operații Întrunite al Forțelor Aeriene Italiene și generalul de flotilă aeriană Iulian Paţilea, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

În cadrul ceremoniei șase militari din detașamentul italian au primit emblema de onoare a Forțelor Aeriene Române.

Italienii au fost prezenți la Kogălniceanu într-un climat de securitate extrem de rigid ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucraiei, conflict care a acaparat și o bună parte a acvatoriului Mării Negre.

 

Aeronave de luptă din mai multe state aliate participă la misiuni de Poliție Aeriană în România

 

Ca urmare a atacului fără precedent al Rusiei, în ultimele luni la misiunile de Poliţie Aeriană Întărită din România, au participat aeronave aparţinând Forțelor Aeriene Britanice (Eurofighter Typhoon), Forțelor Aeriene Italiene ((Eurofighter Typhoon), Forțelor Aeriene ale Statelor Unite (F-16 Fighting Falcon) și Forțelor Aeriene Române (F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR).

Amintim că pe date de 8 aprilie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii în vederea executării Serviciului de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021. Detașamentul britanic este format din aproximativ 150 de militari și aeronave Eurofighter Typhoon.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel