Avioane Su-27 și bombardiere rusești Tu-95 au încălcat zona de identificare a apărării a Coreei de Sud

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Rusia, Su-27
Rusia, Su-27

Șase aeronave militare au intrat în cursul zilei de ieri în zona de identificare a apărării aeriene a Coreei de Sud.

Informația a fost confirmată de unul dintre purtătorii de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud.

Potrivit oficialului sud-coreean, șase avioane militare rusești au intrat în zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene, în nordul insulei Ulleungdo, la ora locală 09:23 (00:23 GMT). Acesta a precizat agenției de presă TASS că este vorba despre un Beriev A-50, trei Su-27 și două bombardiere Tupolev Tu-95. 

Avioanele militare rusești au părăsit zona după șapte minute. 

 

Coreea de Sud a ridicat avioanele F-15K

 

Ulterior, după șase ore de la incident, un alt avion rusesc a încălcat zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene determinând Seulul să ridice avioanele F-15K pentru interceptare.

Zona de identificare a apărării aeriene a fost instituită pentru prima oară în 1951 de către armata aerului americană în timpul Războiului Coreei (1950-1953) cu scopul de a preveni eventuale ciocniri aeriene între Coreea de Sud şi statele vecine, informează și Agerpres. Anul trecut, Seulul zona pentru a contracara decizia unilaterală a Chinei de a-şi lărgi propria zona de identificare deasupra unor recife şi mai multe insule în largul coastei de sud. Zona de identificare nu face parte din spaţiul aerian al unei ţări şi nu cade sub incidenţa legislaţiei internaţionale, ea fiind stabilită pentru identificarea şi localizarea timpurie a unor avioane străine care se apropie de spaţiul aerian teritorial pentru a preveni infiltrarea aparatelor de zbor străine şi ciocnirile accidentale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud, aeronavele ruse au intrat în zona de identificare a apărării aeriene de 20 de ori în 2019.

(w670) Tu-95MS

Foto: Bombardier rusesc Tu-95MS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel