Avioane ruseşti s-au apropiat de două ori de spaţiul aerian al Bulgariei, pe parcursul misiunii de poliţie aeriană efectuată de Forţele Aeriene Spaniole

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioane ruseşti s-au apropiat de două ori de spaţiul aerian al Bulgariei, în lunile februarie şi martie, când a început agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Informaţia a fost furnizată de Ministerul Apărării al Spaniei, care a anunţat încheierea misiunii sale de Poliţie Aeriană din acest an în cadrul NATO.

Aeronavele de luptă ale forţelor aeriene spaniole au finalizat campania de poliţie aeriană din acest an cu un total de 38 de operaţiuni "Alpha Scramble" pentru a intercepta avioane ruseşti la graniţa de est a NATO, potrivit Ministerului Apărării din Spania, potrivit Rador.

În ceea ce priveşte misiunea bulgară, Ministerul spaniol al Apărării a raportat că în perioada februarie-martie, aeronavele de vânătoare au efectuat doar două interceptări de avioane ruseşti, fiind finalizate până la 46 de misiuni şi fiind executate 129 de ore de zbor, a relatat newstormer.com, citând un raport despre activitatea de Air Policing.

Avioane de vânătoare spaniole au aterizat la Baza aeriană Graf Ignatievo, Bulgaria, la 11 februarie, pentru a sprijini misiunea NATO de poliție aeriană și pentru a efectua manevre aeriene cu aliații lor bulgari.

Spania a desfășurat până la 130 de militari și patru avioane Eurofighter EF-2000 Typhoon. Misiunile spaniole de poliție aeriană au fost îndeplinite până la sfârșitul lunii martie 2022.

Bulgaria încă se bazează exclusiv pe vechile avioane de luptă sovietice MiG-29 pentru a-și proteja cerul și are dificultăți în a face față provocărilor rusești din Marea Neagra. În ultimii doi ani, intrarea avioanelor rusești în spațiul aerian bulgar deasupra Mării Negre a devenit mai frecventă, iar acestea au fost interceptate si escortate de avioane de vânătoare bulgare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel