Avioane rusești, în apropierea României. Fifor, noi informații: Provocări la câteva zile! Atunci începe vânzoleala

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că provocările Federației Ruse în apropierea spațiului aerian românesc și NATO sunt foarte dese.

Prezent la Antena 3, ministrul Fifor a precizat că „multă vreme eu am vorbit despre provocările repetate ale Federației Ruse, dar nu am dat însă exemple, precizând că „interesant e că au făcut-o partenerii noștri când eu nu mă mai așteptam”.

„Aduc in atenție primul episod când un pilot al Forțelor Aeriene Regale Britanice a vorbit despre acest lucru. A fost o chestiune de curaj care a continuat, au mai fost comunicate. Aceasta este realitatea, există nu zilnic, dar la câteva zile astfel de misiuni de poliție aeriană pentru că de spațiul aerian românesc se apropie aeronave ale Federației Ruse.” 

Fifor a preicizat că Rusia „testează vigilența spatiului aerian românesc și NATO. Avem poliție aeriană realizată de avioanele MiG care s-au ridicat fără niciun fel de problemă”, amintind și de misiunea de poliție aeriană a Marii Britanii iar în prezent a Canadei.

„Lucrurile acestea nu se întâmplă numai în aer ci și pe Marea Neagră”, a mai spus Mihai Fifor, care a adăugat că „de fiecare dată când intră o navă care aparține aliaților noști în Marea Neagră începe vânzoleala în spațiul aerian”.

Ministrul Apărării consideră că astfel de acțiuni sunt gesturi de provocare iar România este pregătită să gestioneze astfel de situații.

„Armata Română e foarte bine pregatită. Noi asigurăm în această zonă a flancului Estic partea aceasta de descurajare și protejare a spațiului NATO. Suntem aliați și împreună suntem puternici. Dar niciun moment Armata Română nu uită celălalt principiu al NATO, 'apărarea începe de acasă'. Nu se pune problema cu cine luptăm ci cât suntem de pregătiți pentru a arăta că lucrurile sunt foarte bine puse la punct în această țară”, a concluzionat Mihai Fifor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel