Avioane ruse au intrat din Kaliningrad în spațiul aerian al Poloniei. Eurofighter italiene au forțat cele 4 avioane ruse să părăsească zona

Avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene. Foto: Aeronautica Militare
Avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene. Foto: Aeronautica Militare

Misiune intensă pentru avioanele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene care efectuează misiuni de Poliție Aeriană Întărită în Polonia.

Potrivit Forțelor Aeriene Italiene, Eurofighter au interceptat avioane militare rusești care au intrat în spațiul aerian al Poloniei și al Suediei, decolând din Kaliningrad.

Italienii au făcut anunțul pe o rețea de socializare.

 

 

Forțele Aeriene Italiene nu precizează ce aeronave militare au intrat în spațiul aerian polonez și suedez, dar menționează că avioanele de vânătoare italiene de tip Eurofighter Typhoon au forțat în cele din urmă avioanele ruse să reintre în spațiul aerian al Kaliningradului. 

Italienii nu au precizat nici perioada de timp în care aeronavele ruse au violat spațiul aerian polonez, și implicit al NATO. 

Polonia a aderat la NATO în 1999, în timp ce Suedia se află în plin proces de aderare, alături de Finlanda, decizii istorice pe care cele două state nordice le-au luat ca urmare a agresiunii ruse în Ucraina.

Incidentul se înscrie în lanțul lung de provocări la care recurge constant Federația Rusă și are loc în contextul în care Occidentul nu slăbește sprijinul militar acordat Ucrainei, stat care se confruntă cu o invazie la scară largă a forțelor ruse de ocupație. 

Amintim că patru avioane de tip Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene efectuează din luna iulie a acestui an misiuni de Poliție Aeriană în Polonia.

Aeronavele italiene sunt dislocate la Baza Aeriană Malbork, aflată la sud-est de Gdansk.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel