Autorul atacului armat din apropierea FSB ar fi avut legături cu arabi

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe media ruse l-au identificat vineri pe autorul atacului armat din ziua precedentă în apropierea sediului serviciilor secrete ca fiind un locuitor în vârstă de 39 de ani al regiunii Moscovei, informaţii pe care autorităţile nu le-au confirmat, relatează France Presse.

Popularul cotidian Komsomolskaia Pravda, canalul de televiziune REN-TV şi mai multe media active pe platforma Telegram, foarte populară în Rusia, au publicat numele şi prenumele acestui bărbat, care locuieşte în Podolsk, la 40 de kilometri sud de Moscova, transmite Agerpres.

Media ruse menţionează de asemenea percheziţiile nocturne la domiciliul acestuia şi faptul că mai multe arme sunt înregistrate în Rusia pe numele său. El era de asemenea un fan al tirului sportiv.

Komsomolskaia Pravda, care o citează pe mama suspectului împuşcat mortal cu o zi înainte după ce a ucis un agent FSB şi a rănit alte cinci persoane în centrul Moscovei, scrie că el fusese angajat de mai multe firme de securitate, dar că de curând a încetat să lucreze. Potrivit aceleiaşi surse, mama sa spune că el a avut "în ultimul timp conversaţii telefonice cu arabi". "Nu am înţeles nimic, vorbeau în engleză", a declarat ea.

Nu a fost dat niciun indiciu cu privire la motivaţiile atacatorului. Atacul a avut loc în timp ce Rusia sărbătoreşte în fiecare an pe 19 decembrie ziua agenţilor de contraspionaj militar şi la 20 decembrie ziua agenţilor serviciilor de securitate. Mai multe media au publicat fotografia corpului celui prezentat drept agresor, un bărbat corpolent, cu sânge pe faţă, purtând ochelari şi o barbă scurtă.

Autorităţile au oferit foarte puţine informaţii despre atacul de joi seară comis lângă sediul din Moscova al Serviciului Federal de Securitate (FSB), situat în clădirea istorică a KGB, la câteva sute de metri de Kremlin.

Un agent FSB a murit, cinci persoane au fost rănite, dintre care un singur civil, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Comitetului rus de investigaţii, citată de agenţia de presă de stat TASS.

Vezi și: Moscova: Atac armat în apropierea sediului FSB. Decese în rândul poliției

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel