Austria e decepționată de Eurofighter. În conflict cu Airbus, Viena va continua totuși să folosească aeronavele

Darius Muresan |
Data publicării:

Austria va continua să utilizeze avioanele Eurofighter pentru patrulare aeriană în pofida unei dispute de ani de zile cu producătorul Airbus, a anunţat luni ministrul apărării Klaudia Tanner, citată de DPA și Agerpres.

Austria a achiziţionat 15 avioane Eurofighter în 2003, cel mai mare acord postbelic de cumpărare de arme încheiat până acum de Viena.

Mai târziu, Austria s-a declarat decepţionată de echipamentul avioanelor şi capacitatea lor de livrare, lansând acuzaţii de corupţie împotriva Airbus, ceea ce firma europeană neagă.

Austria intenţionează să continue să utilizeze avioanele Eurofighter, în ciuda echipamentului lor insuficient, a spus ministrul Tanner.

Douăsprezece avioane Saab 105 rămân în uz până la eliminarea treptată în 2021 din motive de îmbătrânire, dar nu vor fi comandate altele.

 

Austria merge în instanță cu contractul Eurofighter Typhoon 

 

Cu toate acestea, Austria va utiliza toate mijloacele judiciare posibile pentru a ieşi din contractul Eurofighter şi solicita despăgubiri, a adăugat oficialul de la Viena.

"Până la pronunţarea unei hotărâri definitive nu va exista nicio decizie cu privire la patrulele aeriene care ar putea înrăutăţi poziţia Austriei în ceea ce priveşte Eurofighter", a mai declarat ea.

La capacitatea actuală, flota poate asigura 10 ore de supraveghere aeriană pe zi, 94% acoperită de avioane Eurofighter şi şase la sută de Saab 105, potrivit ministerului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel