Austria: în Frontex ar putea fi desfăşuraţi militari din ţările UE

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul austriac al apărării, Mario Kunasek
Ministrul austriac al apărării, Mario Kunasek

Guvernul austriac a indicat marţi că militari din cadrul forţelor armate din ţările membre ale Uniunii Europene ar putea fi desfăşuraţi la frontierele externe ale UE pentru a veni în sprijinul efectivelor insuficiente ale agenţiei pentru protecţia graniţelor blocului comunitar, Frontex, relatează DPA.

Ministrul austriac al apărării, Mario Kunasek, şi cel de interne, Herbert Kickl, au dezvăluit o propunere în cadrul unei întâlniri cu presa la Viena despre modul cum armata ar putea coopera cu unităţi de poliţie pentru a opri imigraţia.

Opţiunile din cadrul propunerii includ susţinerea Frontex atât timp cât agenţia nu a ajuns încă la efectivele preconizate de 10.000 de oameni. Planul prevede de asemenea desfăşurarea de militari ai UE în teritorii străine, precum Africa de Nord.

Mario Kunasek intenţionează să prezinte propunerea în august la o reuniune informală a miniştrilor apărării din UE, pe care el o va prezida, deoarece Austria deţine preşedinţia semestrială a UE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel