Australia a comandat pentru forțele speciale patru elicoptere MD 530G

Eduard Pascu |
Data publicării:
Elicopter MD 530G
Elicopter MD 530G

Cunoscut ca unul dintre elicopterele cele mai fiabile și longevive, modelul MD 530G a intrat în atenția Australiei care deja a comandat patru astfel de aparate. 

MD Helicopters a confirmat faptul că Australia a depus o cerere de ofertă pentru cerințele forțelor speciale și anume elicopter cu un singur motor sau cu două motoare.

Un reprezentant al companiei a declarat că australienii au fost încântați de elicopterul său de luptă MD 530G cu un singur motor, precum și de modelele MD 902 și MD 969 cu două motoare.

Forțele Speciale din Australia au cerut până la patru elicoptere de operațiuni speciale care să poată fi transportate la bordul unei aeronave strategice Boeing C-17 Globemaster III pentru o desfășurare rapidă.

Detalii tehnice

 

Dezvoltat de la modelul Hughes 369 care a fost adaptat la elicopterul militar OH-6 Cayuse Scout în timpul războiului din Vietnam, MD 530G este ultima varianta a venerabilului "Little Bird" pe care MDHI la dezvoltat. Dispune de o platformă de arme cu patru puncte, o banchetă externă pentru patru soldați din forțe speciale, un cockpit "de sticlă" și un senzor electro-optic / infraroșu L-3 Wescam MX-10D montat sub bot și un identificator de țintă. Armele includ mitraliere de 7,62 mm și 12,7 mm, rachete de 70 mm și rachete AGM-114 Hellfire. Acest fel de rachete poate angaja ținte pe un spectru mult mai larg de direcții, deasupra sau sub aeronava lansatoare, sau chiar în direcția spate. Racheta are o masă de 48 kg, cu un focus de 9 kg și o rază de acțiune de 8 kilometri.

Performanțele date de MDHI oferă MD 530G o viteză maximă de croazieră de 203 km/h, poate parcurge o distanță de 574 km (aceasta poate fi mărită cu rezervoare auxiliare). Are o greutate brută de 1.700 kg și o încărcătură de 780 kg. Are un plafon de serviciu de 4.800 de metri și poate plana de la 4.300 de metri.

Modelul MD 530G a fost deja selectat de forțele armate ale Libanului și Malaeziei.

Vezi și: Armata sud coreeană a testat primul elicopter de la Airbus, model LAH 155

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel