Armata sud coreeană a testat primul elicopter de la Airbus, model LAH 155

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter Airbus LAH 155 - prototip
Elicopter Airbus LAH 155 - prototip

Armata sud coreeană a efectuat primul zbor test cu elicopterul LAH 155, construit de Airbus Helicopters. Cele 200 de aparate comandate ar urma să intre în uz în anul 2022.

Industria aeronautică din Coreea (KAI) a  anunțat că a fost efectuat primul zbor cu prototipul de elicopter ușor (LAH).  Compania sud-coreeană Sacheon a anunțat într-o declarație pe 4 iulie că doi piloți au efectuat un zbor de încercare de 20 de minute cu elicopterul, care dezvoltat pentru Armata Republicii Coreea (RoKA).

Testarea urmează unei revizuiri a pregătirii zborului, desfășurată în luna iunie, și a testelor la sol privind motoarele care au început în aprilie. Elicopterul este alimentat de două motoare turbo Arriel 2L2 co-dezvoltate și construite de Safran Helicopter Engines și Hanwha Techwin, ultima societate fiind și responsabilă pentru întreținerea, repararea și revizuirea motoarelor.

Modelul 2L2 este cea mai puternică varianta Arriel de până acum, cu o putere de decolare de 1.024 cai putere, potrivit lui Safran.

Linia de elicoptere LAH a fost dezvoltată în jurul platformei cu două motoare a Airbus Helicopters H155 (fostă EC155 B1). O caracteristică principală a LAH este mitraliera de calibru 20 mm montată în botul elicopterului.

Acest model de elicopter este prevăzut cu aripi stubate cu suport pentru rachete, precum și un senzor electro-optic / infraroșu (EO / IR) montat frontal, receptoare de avertizare a rachetelor montate pe fuselaj și coadă și evacuări direcționate în sus pentru reducerea amprentei pentru senzorii infraroșii.

Armata Coreei de Sud are o cerință pentru mai mult de 200 de elicoptere LAH, cu intrarea în serviciu programată pentru 2022-23.

Oficialii Airbus Airways au declarat că societatea se așteaptă să vândă 300-400 de elicoptere model LAH clienților internaționali. Compania a anunțat că va muta linia de asamblare H155 de la Marignane - Franța în Coreea de Sud în 2020, producția urmând să curgă până în 2050.

Vezi și: Serbia a primit primul Airbus H145M și va deveni centru de mentenanță pentru elicopterele SA341/SA342 Gazelle

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel