Atacurile rusești din timpul nopții au mai făcut o victimă: Forțele Aeriene ale Ucrainei susțin că au mai doborât încă un bombardier de tip Su-34

Ionel Copcea |
Data publicării:

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Forțele Aeriene ale Ucrainei au anunțat că, în timpul nopții de 18.02.2024, trupele ruse au executat noi atacuri cu drone și rachete asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean.

Potrivit oficialilor ucraineni, pe timpul atacului au fost întrebuințate șase rachete antiaeriene dirijate de tip S-300 (lansate din direcția Donețk), trei rachete de croazieră Kh-22 (din regiunea Voronej), o rachetă aeriană dirijată Kh-59 (din direcția Zaporojie), precum și 14 drone de atac de tip Shahed (din regiunile Prymorsko-Akhtarsk și Kursk).

În respingerea atacului aerian au fost implicate unități de rachete antiaeriene și grupuri mobile de foc aparținând Forțelor Aeriene, precum și mijloace de război electronic.

Acestea au interceptat și distrus 12 drone Shahed și o rachetă Kh-59 în limitele regiunilor Cernihiv, Sumi, Poltava, Kirovograd și Dnipropetrovsk.

De asemenea, în jurul orei 06:00, militarii din cadrul Comandamentului aerian Est au doborât încă un bombardier rusesc de tip Su-34 în direcția Est.

Surse rusești au confirmat loviturile executate pe timpul nopții de militarii ruși, precizând că atacul principal a vizat localitățile Kramatorsk și Sloviansk, asupra cărora au fost lansate mai multe proiectile reactive, rachete balistice și rachete de croazieră Kh-22.

Potrivit unor informații preliminare, loviturile au fost îndreptate împotriva unor locuri de desfășurare temporară a unităților armatei ucrainene și a mercenarilor străini transferați în zonă în calitate de trupe de rezervă. În timp ce în Kramatorsk rachetele rusești au căzut în zona industrială, în Sloviansk acestea au distrus o școală în care se aflau militari ucraineni.

Anterior, dronele kamikaze de tip Geran au zburat mai întâi deasupra regiunii Dnipropetrovsk, apoi în regiunea Harkov, după care în regiunile Sumi, Poltava și Cernihiv. Probabil că, acestea au avut ca misiune principală deschiderea apărării antiaeriene a Ucrainei.

Comentariul autorului: Reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei au anunțat că, în total, în ultimele două zile, pe direcția est, apărarea antiaeriană a doborât un avion de vânătoare Su-35S și trei avioane de vânătoare-bombardament Su-34.

Deocamdată, oficialii militari ruși nu au făcut niciun fel de referiri la aceste informații. Însă, pe rețelele de socializare, utilizatorii ruși au confirmat distrugerea unui avion de vânătoare Su-35S. Potrivit acestora, pilotul aeronavei s-a catapultat și a fost recuperat de serviciile de salvare.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel