Atacuri cibernetice: Thales lansează Cybels Analytics, noua platformă bazata pe inteligență artificială

Tudor Curtifan |
Data publicării:

La ediția din 2020 a Forumului Internațional pentru Securitate Cibernetică (FIC), Thales lansează Cybels Analytics, o platformă inovatoare de securitate cibernetică bazată pe inteligență artificială (AI) avansată și pe tehnologii de analiză de tip Big Data. Platforma oferă o detectare mai rapidă, mai precisă și completă a celor mai complexe atacuri, în timp real, acționând și proactiv. Soluția răspunde nevoilor celor mai pretențioși clienți, funcționând ca un instrument unic, simplificat, care permite utilizatorilor individuali să adapteze algoritmii AI la contextul operațional specific fiecărui sector.

În ultimii ani, tehnicile utilizate în cadrul atacurilor cibernetice sunt din ce în ce mai complexe și mai greu de detectat. În pofida creșterii gradului de conștientizare din partea organizațiilor și a implementării de sisteme de detecție tot mai sofisticate, concepute în jurul unor modele de atac deja cunoscute, analiștii din domeniul securității cibernetice trebuie, în același timp, să identifice noi amenințări, să detecteze mai rapid atacurile și să fie cât mai eficienți în evaluarea situației odată ce un sistem a fost compromis.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, Thales a dezvoltat Cybels Analytics, o soluție completă și avansată de detectare a atacurilor. Potrivit unui comunicat al companiei, această platformă inovatoare combină un sistem de identificare a amenințărilor în timp real, bazat pe o analiză a amenințărilor existente (cyberthreat intelligence), cu un sistem de căutare proactivă a atacurilor cibernetice avansate (hunting), bazat pe instrumente de inteligență artificială și vizualizare grafică. Aceste capacități reduc semnificativ timpul necesar identificării amenințărilor persistente avansate, de la o medie de trei luni sau mai mult, la o medie de doar câteva zile, conform rezultatelor obținute la teste.

 

Despre Cybels Analytics

 

Cybels Analytics folosește algoritmi de învățare automată dezvoltați de Thales pentru a detecta situații anormale, pe baza analizei unor volume semnificative de date provenind din surse multiple, ajutând la identificarea unor tipare de atac și la descoperirea unor amenințări noi. Acești algoritmi, dezvoltați pe baza principiilor Thales TrUE AI, pot fi adaptați nevoilor specifice fiecărui sector de activitate chiar de către clienți, printr-o interfață grafică ușor de utilizat.

Platforma Cybels Analytics poate fi integrată, la sediul clientului, într-un Centru pentru Operațiuni de Securitate sau poate fi furnizată ca un serviciu în Cloud, permițând tuturor sistemelor de detecție ale utilizatorilor (SIEM, EDR, sondă de testare etc.) să lucreze împreună și să se completeze reciproc. Platforma este o soluție importantă adăugată ofertei de securitate cibernetică Thales, îmbunătățind gama de servicii oferite și asigurând un suport consistent platformei Cybels Sensor, recunoscută oficial de Agenția Națională pentru Securitatea Sistemelor Informaționale (ANSSI) din Franța. Soluția Cybels Analytics este, de asemenea, conectată la baza de date Thales Cyber Threat Intelligence. Prin verificări încrucișate cu datele furnizate de sistemele unei organizații, Cybels Analytics asigură o identificare completă a atacurilor care nu au o țintă precisă, dezvăluind de trei ori mai mulți indicatori de compromitere decât instrumentele convenționale.

Având avantajul unui ecosistem complet de detectare a amenințărilor, organizat pe aceeași platformă, Cybels Analytics sporește capacitatea, simplificând în același timp procesul pentru utilizatori. În plus, pentru a adapta platforma la mediul specific fiecărui sector de activitate, instrumentele de vizualizare a datelor permit utilizatorilor să efectueze căutările cu ușurință, să identifice cu rapiditate orice anomalii și să economisească timp în faza de analiză. Dacă instrumentele standard de analiză a criminalității digitale au nevoie, de obicei, de câteva săptămâni pentru a oferi o imagine completă, Cybels Analytics scurtează acest proces la doar câteva ore.

Platforma Thales Cybels Analytics este un instrument puternic de agregare a informațiilor și de corelare a datelor, care “învață” automat din experiență, permițând clienților guvernamentali și din domeniul privat să detecteze un număr mai mare de anomalii, mai repede și mai bine, îmbunătățindu-și în mod continuu eficiența operațională.

„Am dezvoltat Cybels Analytics pentru a-i ajuta pe analiștii din domeniul securității cibernetice să facă față provocărilor cu care se confruntă zilnic: un volum de date din ce în ce mai mare, întârzieri în procesul de detecție și de analiză, precum și sarcina dificilă de a cataloga situații nou-apărute. Cybels Analytics este o soluție de încredere care oferă rezultate mai eficiente, într-un mod mai simplu și într-un interval de timp semnificativ mai scurt, astfel încât utilizatorii să se poată concentra pe sarcini complexe, într-un domeniu în care specialiștii sunt greu de găsit, iar nevoile sunt în continuă creștere", a declarat Laurent Maury, vicepreședinte Cybersecurity and Systems Critical Information Systems, Thales, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel