Atac terorist în Marea Britanie. Suspectul este un libian

Eduard Pascu |
Data publicării:

Poliţia britanică a anunţat - duminică - că consideră de acum "terorist" atacul cu cuţit, soldat cu trei morţi şi trei grav răniţi sâmbătă seara într-un parc din Reading, orăşel situat la aproximativ 65 km vest de Londra, potrivit AFP şi Reuters.

Un suspect în vârstă de 25 de ani şi care este rezident în acest oraş cu 200.000 de locuitori, a fost reţinut şi plasat în arest preventiv la puţin timp după comiterea faptelor. "Poliţia antiteroristă poate confirma în prezent" că faptele, survenite într-un parc al oraşului, "au fost declarate ca fiind de natură teroristă", potrivit unui comunicat al poliţiei locale.

O sursă din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că bărbatul, plasat în arest preventiv, este un libian. Iniţial, poliţia şi guvernul au declarat că incidentul survenit sâmbătă seara la Forbury Gardens nu părea să fie de natură teroristă, dar au afirmat că anchetatorii menţin şi aceasta ipoteză, între altele.

Premierul Boris Johnson a transmis sâmbătă seara "gândurile sale tuturor celor care au fost afectaţi de înspăimântătoarele evenimente din Reading", într-un tweet în care a mulţumit serviciilor de urgenţă, transmite Agerpres.

Şeful guvernului a ţinut duminică dimineaţă o reuniune cu responsabili din domeniul securităţii, precum şi cu mai mulţi miniştri la sediul din Downing Street şi a fost informat despre progresul anchetei, potrivit unui purtător de cuvânt.

Ministrul de interne Priti Patel şi-a exprimat "profunda îngrijorare" sâmbătă seara, tot pe Twitter. Este un "eveniment şocant", a declarat duminică dimineaţă pe canalul Sky News ministrul sănătăţii Matt Hancock. Martori citaţi de agenţia de presă britanică PA au relatat că un bărbat atacase mai multe grupuri reunite în parcul respectiv. Poliţia i-a invitat pe internauţi să nu distribuie imagini cu scena care au circulat pe reţelele de socializare, ci mai degrabă să le trimită anchetatorilor.

Faptele s-au produs în apropierea locului în care mai devreme în cursul zile s-a desfăşurat o manifestaţie antirasistă "Black livers matter", dar organizatorii, la fel ca poliţia apreciază că nu există nicio legătură între incident şi aceasta. Faptele s-au produs la trei ore după eveniment, potrivit poliţiei.

Citește și: Kalașnikov a livrat trupelor ruse 35.000 de puști de asalt AK-12

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel