Atac al teroriștilor Boko Haram în nord-estul Nigeriei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puțin 100 de persoane, marea lor majoritate fermieri, au fost ucise, în nordul Nigeriei, de membrii grupării teroriste Boko Haram, a anunțat un oficial ONU. 

În urma atacului de sâmbătă asupra fermierilor care lucrau în orezării în satul Garin Kwashebe din statul Borno au fost ucise cel puțin 110 persoane, a declarat duminică Edward Kallon, coordonatorul umanitar al ONU în Nigeria, transmite Anadolu.

Anterior, presa locală raportase că cel puțin 44 de fermieri au fost uciși în atac și mai multe persoane au fost rănite.

"Atacul este cel mai violent din acest an, împotriva civililor nevinovați. Solicit să fie aduși în fața justiției autorii acestui act atroce și stupid", a spus Kallon.

Acesta a mai spus că multe femei au fost răpite de teroriști și a cerut guvernului nigerian să ia măsuri cu privire la incident.

Citește și: Sute de civili au fost luaţi ostatici de jihadişti în Nigeria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel