Armenia anunță că Turcia a angajat mercenari să lupte în Nagorno Karabah. Erdogan răspunde acuzând SUA și Franța

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata azeră, sursă foto: Ministerul Apărării din Azerbaidjan Facebook
Armata azeră, sursă foto: Ministerul Apărării din Azerbaidjan Facebook

Conflictul militar dintre Armenia și Azerbaidjan în regiunea Nagorno Karabakh a escaladat în ultimele zile, Erevanul acuzând implicarea Turciei în dispută.

Potrivit Erevanului, scrie publicația The Times, Turcia ar fi trimis mercenari din Siria să lupte alături de azeri în Nagorno Karabakh. Pe de altă parte, prin vocea președintelui Recep Tayyip Erdogan, Turcia acuză și ea Armenia.

Ministerul de Externe al Armeniei susține că deține informații cu privire la recrutările pe care turcii le-au făcut în Orientul Mijlociu.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului a acuzat Ankara că recrutează mercenari din Orientul Mijlociu pentru a lupta împreună cu forțele azere în Nagorno Karabakh. Totodată, Erevanul a acuzat Ankara că a trimis arsenal militar în regiune, precum drone și avioane militare.

Amintim că situația a degenerat ieri iar Armenia a declarat legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea disputată Nagorno Karabah cu Azerbaidjanul.

Ca răspuns la atacurile aeriene ale Azerbaidjanul asupra regiunii Nagorno Karabah, forțele armene au atacat trupele azere, a declarat Ministerul Apărării al Republicii Armenia, descriind raidurile drept represalii pentru bombardamente de-a lungul întregului front.

 

Erdogan acuză Franța, Rusia și SUA de escaladarea conflictului în Nagorno Karabah

 

De partea cealaltă Erdogan a răspuns acuzelor Armeniei și vorbește despre Nagorno Karabah ca o regiune aflată sub „ocupație” armeană. Președintele turc spune că „regiunea va reveni la pace și armonie” imediat după ce „Armenia va părăsi teritoriul pe care îl ocupă”.

Totodată, potrivit publicației Hurriyet, Hulusi Akar, ministrul Apărării din Turcia, răspunde acuzelor cu privire la mercenari cu aceeași monedă. Oficialul turc a acuzat Armenia că folosește mercenari străini care luptă împotriva Azerbaidjanului.

La rândul lui, Erdogan a lansat și un atac către Statele Unite ale Americii, Rusia și Franța, precizând că Grupul de la Minsk din cadrul OSCE, format și din statele menționate, nu a abordat corect conflictul și se fac vinovate de escaladarea conflictului. 

Turcia și-a reiterat sprijinul pentru Azerbaidjan.

CITEȘTE ȘI: Nagorno-Karabah | Armenia a distrus un convoi militar azer (Foto/Video), iar Azerbaidjan foloseste lansatoare de rachete TOS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel