Nagorno-Karabah | Armenia a distrus un convoi militar azer (Foto/Video), iar Azerbaidjan foloseste lansatoare de rachete TOS

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Conflictul militar dintre Armenia și Azerbaidjan pe seama regiunii disputate Nagorno-Karabakh s-a reaprins în cursul zilei de ieri. Situaţia este tot mai tensionată, după ce, duminică dimineaţa, armata azeră a lansat un atac masiv folosind forțe aeriene, rachete și tancuri. Ca răspuns la atacurile aeriene ale Azerbaidjanul asupra regiunii Nagorno-Karabah, forțele armene au atacat trupele azere.

Preşedintele Azerbaidjanului şi premierul Armeniei au prezentat ieri poziţia ţărilor lor cu privire la Nagorno-Karabah după ciocnirile izbucnite duminică dimineaţă în regiunea disputată, în declaraţii consemnate de agenţia DPA, precizează Agerpres.

 

Poziţionarea cele două ţări faţă de reaprinderea conflictului din regiunea disputată Nagorno-Karabakh

 

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că ţara să doreşte o rezolvare completă în ceea ce priveşte Nagorno-Karabah. ,,Problema Nagorno-Karabah este sarcina noastră naţională. (...) Rezolvarea este misiunea noastră istorică'', a spus Aliyev, potrivit agenţiei azere turan.az. Totodată, trebuie precizat că Parlamentul Azerbaidjanului a aprobat introducerea legii marţiale în toată ţara şi a impus interdicţii de circulaţie, duminică.

Azerbaidjanul a luat această decizie după ce premierul armean Nikol Pashinyan a anunţat că Armenia a declarat legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabah cu Azerbaidjanul. 

Printre altele, prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, a declarat că ţara să priveşte izbucnirea violenţelor cu Azerbaidjanul în Nagorno-Karabah ca pe declaraţie de război.

 

Armenia a distrus un convoi militar al forţelor armate azere, în timp ce acestea folosesc drone turceşti şi distrug tancuri ale armatei armene.

 

Ministerul Apărării al Republicii Armenia a postat pe rețelele de socializare, în cursul zilei de ieri, un nou scurt videoclip al unui atac asupra unui convoi militar azer – compus din vehicule de luptă pentru infanterie și camioane militare – aflat în regiunea Nagorno-Karabakh. 

Ca răspuns la atacul armatei armene, forţele armate azere au prezentat un nou material video cu momentul în care – cu ajutorul unei drone turceşti Bayraktar TB2 – au distrus un tanc al armenilor.

Ieri precizăm că Ministerul azer al Apărării a publicat mai multe imagini şi materiale video cu momentul în care un sistem de apărare aeriană 9K33 Osa – de provenienţă sovietică (denumire NATO SA-8 Gecko) – aparținând forţelor armate armene, a fost distrus de trupele azere folosind o dronă Bayraktar TB2.

Un alt material video publicat, în cursul zilei de astăzi, de ministerul azer al Apărării cu momentul în care o dronă Bayraktar TB2 distruge mai multe tancuri, unele staţionate, altele aflate în mişcare, ale Forţelor Armate Armene.

În cursul zilei de astăzi, secretarul de presă al ministrului armean al apărării, Shushan Stepanyan a publicat pe Twitter și pe Facebook mai multe materiale video cu momentul în care forţelor armate azere întreprind un atac masiv asupra poziţiilor militarilor armeni, folosit un sistem de rachete TOS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel